10 najljepših haljina s dodjele BAFTA nagrada: Kako je Kate Middleton uspjelo starom haljinom zasjeniti mnoge?

Pixsell/Press Association Kate Middleton
Vidi originalni članak
  • Ceremonijom BAFTA 2023. nastavljena je sezona dodjela filmskih nagrada, kao i veličanstvenih modnih izdanja najvećih svjetskih zvijezda
  • Mnogo slavnih odlučilo se za crne i bijele kreacije, dok su ostali iznenadili odabirom vedrijih nijansi 
  • Na dodjeli su se, po prvi put od 2020., pojavili i princ William i princeza Kate

U nedjelju navečer, u Royal Hallu u Londonu održana je 76. dodjela godišnjih BAFTA nagrada, koju dodjeljuje British Academy of Film and Television Arts. Crvenim tepihom prije svečane ceremonije prošetale su brojne zvijezde iz svijeta filma, u zadivljujućim kreacijama najvećih modnih kuća.

Perje, til i čipka samo su dio glamuroznih kreacija u kojima su zvijezde stizale, od upečatljivih i vibrantnih nijansi, do umirujućih neutralnih. Donosimo 10 najbolje odjevenih na ovogodišnjoj dodjeli BAFTA nagrada!

Cate Blanchett

Poznata glumica na dodjelu je stigla u jednostavnoj Maison Margiela dugoj crnoj haljini čije su rubove krasile sitne rese. Crnu haljinu kombinirala je uz podignutu frizuru i Louis Vuitton nakit. 

Jodie Turner-Smith

Glumica je zasjala u obožavanoj nježnoj nijansi ljubičaste. Gucci haljinu inspiriranu modom 70-ih, krasilo je mnoštvo šljokica i perja. I glumičin makeup bio je u jednakim ljubičastim, šljokičastim tonovima. 

Kate Middleton 

Princ William i princeza Kate na dodjeli nagrada BAFTA pojavili su se po prvi put nakon 2020. Kate je zablistala u bijeloj Alexander McQueen haljini na jedno rame, koju je već nosila 2019., dugim crnim rukavicama te zlatnim naušnicama iz Zare.

Rosie Huntington-Whiteley

Glumica i vlasnica brenda Rose Inc na dodjeli nagrada BAFTA pojavila se u upečatljivoj crnoj kreaciji s Alaïa potpisom iz kolekcije za proljeće/ljeto 2023. Duga crna haljina imala je duge rukave i visoki ovratnik, a donji dio krasilo je mnoštvo proreza pričvršćenih metalnih kopčama. Kosu je stilizirala u svoju prepoznatljivu zalizanu frizuru.

Cynthia Erivo

Glumica se na dodjeli pojavila u brončanoj, svjetlucavoj Louis Vuitton haljini prepunoj resica i s upečatljivim detaljem na ramenu te Tiffany & Co. nakitom.

Moda Glamurozno izdanje Zlatnih globusa: Ovo su najljepše haljine s crvenog tepiha

Sara Sampaio 

Slavna manekenka na crvenom tepihu BAFTA-e pojavila su u raskošnoj crnoj Zuhair Murad haljini spuštenih ramena iz Pre-Fall 2023. kolekcije.

Hong Chau

Glumica Hong Chau osvojila je nagradu za najbolju sporednu glumicu, u filmu 'The Whale', a na dodjeli je nosila crno-bijelu Erdem haljinu iz kolekcije za proljeće/ljeto 2023.

Angela Bassett

Predivna glumica još je jedna od zvijezda koja je za dodjelu odabrala popularnu lavanda nijansu. Na crvenom tepihu BAFTA-e nosila je Pamella Roland ljubičastu haljinu s ekstremno voluminoznim donjim dijelom rukava. Haljinu je kombinirala sa sandalama na platformu u sličnoj nijansi.

Lily James

Lily James zablistala je u bijeloj glamuroznoj Tamara Ralph haljini koju je na prednjem dijelu krasila biserna ukrasna "rešetka". Uz sjajni detalj na haljini predivno se slagao Bulgari nakit.

Florence Pugh

Jedna od zvijezda koje su se odlučile za vibrantnu kreaciju bila je i Florence Pugh, u narančastoj Nina Ricci haljini s mnoštvom strukturiranog tila i volana. Uz ovu upečatljivu haljinu nosila je i Tiffany & Co. nakit.

Moda Najzanimljivije s crvenog tepiha Grammyja: Tko je sve posebno zablistao na dodjeli glazbenih nagrada?

Posjeti Miss7.24sata.hr