Znanstvenici su napokon otkrili koji je najbolji dan za orgazam, slažeš li se s ovom tvrdnjom?

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Kaže se da je seks bitan dio ljubavnog života, a orgazam je vrhunac seksualnog doživljaja – takozvani seksualni klimaks 
  • Naravno, priznale mi to ili ne, svaka od nas želi ih što je više moguće – premda to nije uvijek moguće te uvelike ovisi o partneru 
  • Međutim, možda nam može pomoći znanost: naime, znanstvenici tvrde da postoji jedan dan u mjesecu kad je vjerojatnost za postizanje orgazma daleko najveća

Zvuči ti malo čudno i prenapuhano? Kako god – istina je! Znanstvenici su doista dokazali da postoji jedan točno određeni dan u mjesecu kad je postizanje vrhunca skroz jednostavno… 

via GIPHY

Koji je to dan? 

Prema istraživanju (objavljenom u „The Journal of Sexual Medicine“) je dan naše ovulacije dan na koji su šanse za orgazam najveće. Razlog za to, između ostaloga, jest činjenica da je klitoris u tom razdoblju 15 do 20 posto veći, u njemu se nalazi više krvi te je zbog toga osjetljiviji na stimulaciju. Ovulacija se u prosjeku događa četrnaesti dan ženskog ciklusa. 

Love&Sex Egzotično! Takozvani 'trik s kokosom' trebao bi ti osigurati snažan orgazam...

Eto, priroda je ovdje očito umiješala svoje prste – na dan ovulacije, dakle, na dan kad je najveća vjerojatnost da zatrudnimo, također smo najosjetljivije i možemo osjećati više strasti i seksualnog zadovoljstva. 

via GIPHY

Ono što bi bio još veći uspjeh kod svake žene je - ostvarivanje višestrukih orgazama. Za višestruke orgazme je odlučno da nakon vrhunca odmah nastavimo sa seksualnim aktivnostima. Uzbuđenje i strast moraju ostati na jednakoj razini. Zvuči teško? I jest – barem za neke žene! 

Naime, stvar je u sljedećem: nema dva jednaka orgazma! Svi doživljavamo i proživljavamo seks, strast i seksualne vrhunce na sasvim individualni način. Naša tijela su različita, nalazimo se u različitim životnim okolnostima, imamo jedinstvena iskustva i osjećaje. Sve to – i još više - vodi to toga da kod seksa imamo različite potrebe, shvaćanja i osjećaje. Ponekad se žene dijele na dva „orgazamska-tipa“:

Love&Sex Koliko ti je vremena potrebno za orgazam? Pogledaj ulaziš li u prosjek...

Peak-tip: vrhunac dolazi relativno iznenadno, kratko traje, ali je vrlo snažan. Potom brzo pada uzbuđenje, osjeća se olakšanje i oslobođenje te nema želje za daljnjom akcijom. Za taj tip žena je teško doživjeti višestruke orgazme. 

Plateau-tip: vrhunac se polako gradi i teško je reći kad točno počinje i koliko dugo traje. Uzbuđenje ostaje duže vrijeme na visokoj razini, čini se da dolazi u valovima – malo slabije, pa onda opet snažnije. Taj tipa žena ima pretpostavke za višestruke orgazme. 

Upitno je može li se svaka žena točno odrediti prema ovim tipovima ili sve ovisi o konkretnom seksualnom doživljaju. U svakom slučaju, ugrubo postoje dva načina na koji žene doživljavaju orgazme – a očito je kod plateau-tipa vjerojatnost za višestruke orgazme puno veća. 


 

Posjeti Miss7.24sata.hr