Što kad muškarac ne može postići vrhunac za vrijeme vaginalnog seksa? Postoji rješenje

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Uzbuđen je, sve mu se to što se događa u krevetu sviđa, voli intimu s tobom, ali orgazam kroz obični seksualni odnos ne može doživjeti?
  • Možda te to zabrinjava, i sasvim razumijemo, ali postoji način koji može pomoći 
  • Najgore je zgražanje, čuđenje, nerazumijevanje ili čak odvratnost prema nečijim 'drugačijim' seksualnim potrebama 

 

Sve je više muškaraca koji su odrastali gledajući porniće i zbog toga, a i raznih drugih osobnih razloga, odlagali prave seksualne odnose s partnericom do koje im je stalo. Njihov seksualni život svodio se - na masturbaciju.  Čak je i velik broj muškaraca prokazanih u pokretu #metoo zlostavljao žene prisilivši ih da ih gledaju kako se samozadovoljavaju pred njima, od samog simbola tog pokreta, filmskog producenta Harveyja Weinsteina, do komičara Louisa C. K.-a. Kad muškarci opsjednuti pornografijom, čije se dugogodišnje seksualno iskustvo svodi na samozadovoljavanje, konačno pronađu partnericu i dovoljno se opuste za pravi odnos, one ih zapravo mogu dovesti do ejakulacije samo rukom, a ne oralnim ili vaginalnim seksom. Treba im vremena da se prilagode na to da budu opušteni i 'u trenutku' s nekom drugom osobom. 

Moderna ljubav Jedan novi seks trend sve više uzima maha - je li grozan ili samo praktičan?

Kako mu možeš pomoći?

Ukoliko si i ti među ženama koje su se susrele s takvim partnerom, moraš ga potaknuti da s tobom razgovara otvoreno, da ti doista kaže što mu je ugodno, a što ne, što ga plaši ili odbija u seksualnom odnosu, a što pomaže da doživi vrhunac.  Možda bi za početak bilo dobro da s tobom podijeli svoju tehniku masturbacije. Ako voli grube, žustre pokrete, sasvim je logično da mu vaginalni seks u početku neće biti dovoljan. No, bez obzira kako ćeš pokušati premostiti taj jaz između različitih fizičkih senzacija - između solo zadovoljavanja ili vaginalnog i oralnog - moraš pokazati puno nježnosti, razumijevanja, shvatiti da on zapravo tek uči što je seks udvoje, što znači voditi ljubav, za razliku od samozadovoljavanja. 

Samo bez iščuđavanja

Potrebno je da mu daš vremena i dovoljno podrške da mu se tijelo i um adaptiraju na nove okolnosti i da kao muškarac i ljubavnik stekne potrebno samopouzdanje. Seksualna edukacija je cjeloživotni projekt jer se kroz sve periode našeg života tijelo mijenja, a s time i seksualna želja, potrebe, znanje. Dobra komunikacija i tu je ključ. Najgore je zgražanje, čuđenje, nerazumijevanje ili čak odvratnost prema nečijim 'drugačijim' seksualnim potrebama. 

Seks edukatorica Paula Brečak ima 21 godinu i ljude podučava o seksu: seks igračke, analno, poligamija, ništa nije tabu

Posjeti Miss7.24sata.hr