Prilično jednostavne metode kojom žene održavaju svoju vaginu mladom

shutterstock
Vidi originalni članak
  • Kod pojma starenja prvo što ti pada na pamet su bore, no jesi li znala da taj proces zahvaća i tvoje ženske dijelove?
  • Ovdje se ne radi samo o izgledu vagine, već i drukčijem osjećaju
  • Osim estetskog zahvata, postoje i neke prilično jednostavne metode koje pospješuju održavanje mladolikog osjećaja i izgleda vagine, a mi ti donosimo neke od njih

Proces starenja ne zaobilazi ni 'ženske dijelove' tijela. No, dok na tržištu postoji milijun proizvoda koji su namjenjeni za održavanje mladolikog izgleda lica, tvoja je vagina ostavljena da se brine sama za sebe. Već se u 20-ima počinje gubiti masnoća na vanjskim stidnim usnama i 'mons pubisu' (masno tkivo iznad usana) pa ta područja počinju gubiti volumen isto kao što ga s godinama gube i grudi i lice. Sve je to popraćeno rastezanjem vagine, a kako se približavaš menopauzi, sluznica vagine se počinje smanjivati, protok krvi smanjivati, a mišići zdjelice slabjeti. 

Life&style Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela

'Opuštena' se vagina može negativno odraziti u tvojoj spavaćoj sobi, ali i na tvom samopouzdanju. To objašnjava i činjenicu zašto je vaginalno pomlađivanje u estetskoj kururgiji postalo sve popularnije. No, ne brini, ne moraš pod nož kako bi zadržala mladolik izgled i osjećaj u intimnim dijelovima tijela. Umjesto toga možeš isprobati ove jednostavne metode:

Kegelove vježbe

Vjerojatno si čula već milijun puta da čvršća vagina jamči bolji seks za što su zaslužne upravo Kegelove vježbe. No, postoji velika šansa da vježbe izvodiš prerijetko ili gotovo nikad makar su toliko jednostavne. Ginekolozi preporučuju pritiskanje mišića vagine po 5 sekundi, opuštanje mišića pa ponovno pritiskanje i tako još 100 puta 3 puta dnevno. Zvuči zamorno, zar ne? No, ove vježbe možeš raditi doista bilo kada i bilo gdje, pa čak i za vrijeme seksa što će dodatno pojačati podražaje.

Riješi se uredskog stolca

Kegelove vježbe možeš pojačati zamjenom klasičnog uredskog stolca za 'joga loptu' i to na bar 15 minuta dnevno. Ona će potaknuti kontrahiranje mišića zdjelice te održavanje njezinog tonusa. Pritom nećeš osjećati kao da se išta događa, ali to je itekako učinkovit način za održavanje mladolikog izgleda tvoje vagine.

Ostani seksualno aktivna

Uslijed nedovoljne stimulacije i smanjenog dotoka krvi, dolazi do promjene tkiva i mišića. Dotok krvi je izrazito važan za ovlaživanje, a opće je poznato da žene s godinama gube sposobnost vlaženja kakvu su imale prije. Uz to, ako tvoj partner i ti trenutno niste zabrinuti oko trudnoće, njegova sperma može imati odlične anti-aging učinak na tvoju vaginu zahvaljujući hormonima, masnim kiselinama i protuupalnim svojstvima.

BEAUTY Želiš da tvoja koža izgleda mlađe? Onda nikako ne bi trebala zanemariti ovo osnovno pravilo

Razmisli o vožnji biciklom

Možda nisi znala, ali vožnja bicikla je izrazito dobra za tvoju vaginu jer konstantno trenje između prepona i sjedala povlači i rasteže stidne usne, a pogotovo je korisna kod prirodno izraženih usana. Evo još jednog razloga zašto bi mogla izvući stari bicikl iz garaže ili čak početi malo više doživljavati onaj u teretani.

Zaboravi na agresivna sredstva za čišćenje

Preporučujemo ti korištenje blagih sredstava za čišćenje jer temeljito čišćenje vagine ne samo da je nepotrebno, nego ju bespotrebno osušuje i nadražuje što dovodi do preuranjenog starenja. Najbolje je da koristiš neki blagi sapun za intimnu njegu ili se jednostavno ispereš mlakom vodom.

Preuzmi inicijativu u krevetu

Preuzmi inicijativu i popenji se na vrh! Položaj u kojem si ti ispod partnera može uzrokovati istezanje vagine jer u toj pozi tvoj partner kontrolira tempo i intenzitet, a dok si ti na vrhu kontroliraš jačinu podražaja i uz to vježbaš mišiće vagine. Uz to, vjerujemo da će i tvoj partner biti ugodno iznenađen.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr