Po čemu znamo da smo pronašli Onog Pravog ili Pravu? 44% ljudi odgovorilo je isto

Pixabay Kako znati je li netko „onaj pravi“
Vidi originalni članak
  • Kako znati je li netko „onaj pravi“, gospodin Savršeni ili Žena Mog Života?
  • Novo istraživanje pokazuje: premda savršeni partner vjerojatno ne postoji, određene karakteristike mogu pokazati odgovara li nekome netko ili ne
  • Donosimo ti vrlo zanimljive rezultate istraživanja

Voljeti, vjerovati jedno drugome, imati osjećaj da onaj pravi tu… to se jednostavno zna. Nedavno istraživanje internetske agencije za upoznavanje „Parship“, postavilo je pitanje kako se može reći da je netko gospođa ili gospodin Pravi, a odgovorilo je oko 1000 sudionika. Glavni odgovor bio je „da se ne moramo pretvarati pred parterom/icom“ (44 posto). Muškarci cijene tjelesnu harmoniju: za 34 posto muškaraca posebno je važno da se i seksualno slažu s pravom osobom.

Kome je važan humor, a kome pouzdanost?

Mlađi ispitanici (do 29 godina) osobito pridaju veliku vrijednost činjenici da ih partner nasmijava (42 posto; 50-65 godina: 32 posto). Zajednička zabava ima veliku ulogu u odabiru partnerice za 32 posto muškaraca. Općenito, za mnoge ispitanike, pouzdanost je jedna od karakteristika koju bi savršeni partner/ica trebao donijeti sa sobom (40 posto).

via GIPHY

Komunikacija i povjerenje također su ključni

Općenito je poznato da je komunikacija temelj funkcionalne veze. Stoga ne čudi da je dobrih 31 posto ispitanih muškaraca izjavilo da s partnericom moraju moći razgovarati o svemu. Za 33 posto ispitanika je slijepo povjerenje također odlučujuća karakteristika. 

Međutim, mogućnost povjeravanja tajni drugoj osobi je znak „savršenog podudaranja“ za oko 22 posto ispitanika. Onaj Pravi ili Ona Prava također moraju imati pravi osjećaj za slobodu: za 27 posto ispitanika važno je da ih partner/ica ne ograničava. Baš kao što mnogi ispitanici cijene jednake predodžbe o tome što sve čini život sretnim.

ZANIMLJIVO Ova životna iskustva trebalo bi proći s partnerom prije nego se skrasite

Koliko je važan dobar odnos sa svekrvom?

Osobito u vremenima ograničenog kontakta, mnogima nedostaje njihovo osobno okruženje. Međutim, kada se traže gospodin i gospođa Pravi, nije presudno slaže li se on/ona s njegovom vlastitom obitelji i prijateljima (18 posto). Također je manje važno znati se svađati i podnositi kako treba (17 posto) te podržavati osobno i profesionalno daljnje obrazovanje (10 posto).

Odnos partnera s tvojim roditeljima može reći je li sklon prevari!?

via GIPHY

Stručnjak za samce i trener „Parshipa“ Eric Hegmann kaže: „Izazovi života jednostavno se mogu bolje svladati udvoje. Stoga mnogi samci ulažu puno vremena i truda u potragu za pravim partnerom. Ali, nikada se ne bi trebalo pretvarati u tom pogledu te se potpuno slažem s većinom ispitanika koji to navode kao najvažniju karakteristiku kod Onog Pravog. U konačnici, to također ovisi o pravoj mješavini sličnosti i razlika i, prije svega, o spremnosti na kompromis. Naime, savršen partner ne postoji!“ 

Posjeti Miss7.24sata.hr