Pitale smo: prijateljstvo s povlasticama, da ili ne? I dobile zanimljive odgovore

miss7
Mišljenja mladih žena i muškaraca su podijeljena. Što misliš, tko je otvoreniji po pitanju ovakve vrste odnosa?
Vidi originalni članak

Odnos u kojem prijatelji dijele fizičku intimnost bez ikakvih obaveza i očekivanja tema je o kojoj se nerijetko raspravlja. I dok jedni smatraju kako je to skroz okej, drugima je takva vrsta odnosa nezamisliva. Upravo zato odlučile smo provjeriti što milenijalci misle tome. U nastavku pročitaj što su nam rekli:

LUKA SMINDEROVAC (23)

"Prijateljstvo s povlasticama? Zašto ne? Naravno pod pretpostavkom da ste oboje slobodni. Možda je pomalo riskantno ulaziti u taj odnos, ali s druge strane je uzbudljivo i daje poseban naboj. Zbog zajedničkog vremena koje provodite uživajući jedno u drugom postajete još prisniji, a nakon nekog vremena prijateljstvo može prerasti i u ljubav. No, ne treba zanemariti ni drugi mogući ishod u znaku razilaska. Prijateljstvo s povlasticama nikada nije samo to. Mislim da uvijek postoji i mala doza ljubomore i nešto više s barem jedne strane."

KATARINA RIBIĆ (26)

"Ako se mene pita, prijateljstvo s povlasticama nije dobra stvar. Na početku je možda zabavno i uzbudljivo, no u većini slučajeva nema happy end. Najčešće se jedna strana zaljubi i želi više od tog odnosa pa iz svega izađe slomljenog srca. Ja nemam iskustva s takvim prijateljstvima, ali prema iskustvima mojih prijatelja još nitko nije bio izuzetak i nije bio sretan u takvom odnosu."

MARKO BOŠNJAK (24)

"Seks bez sumnje spada u jednu vrstu čarolije. Kad bismo to poricali, udarali bismo po temeljnim postulatima fiziologije. Užitak koji pruža kockica čokolade eksponiran na 10-tu potenciju tek bi zagrebao površinu užitka u seksu pa kombinirati isti u nekom prijateljskom odnosu teoretski ne donosi nikakvu štetu. S vremenom doduše shvatimo da je to životinjsko 'nutra van ispraznije od  svih svjetskih ideologija, a kad jedno uključi emociju stvorit će se strašna praznina. Najčešće se baš samo to jedno želi nakon seksa držati za ruke, dok drugo želi što prije zahrkati."

LJUBAV Pitale smo cure i dečke je li zajednički račun u banci dokaz ljubavi

MATEA ČANČAREVIĆ (25)

"Prijateljstvo s povlasticama nikako ne odobravam. Mislim da to ne može funkcionirati jer kad tad kliknu emocije pa se jedna strana  zaljubi i poželi nešto više od fizičke rutine. I tu nastaju problemi! Umjesto miješanja prijateljstva i seksa, smatram da je bolje pronaći osobu s kojom ćeš imati i voditi ljubav, a ujedno i najboljeg prijatelja. Ali tko voli, nek' izvoli!"

MATKO ĆURKOVIĆ (27)

"Nemam apsolutno ništa protiv toga. Smatram se osobom bez predrasuda i to mi je skroz okej. Svi smo mi ljudska bića s fizičkim i emocionalnim potrebama i kad se trebamo nadopuniti, zašto to ne napraviti s prijateljicom? Ali uvjet je da nitko nije u vezi jer bi mi to smetalo. Isto tako oboje moraju biti svjesni da postoji mogućnost da to preraste u neku lijepu stvar. O tome samo treba razgovarati i ne praviti taboo temu od toga, što cure još uvijek rade. Mislim da one o tome dosta razmišljaju, ali to ne žele priznati."

Posjeti Miss7.24sata.hr