Ova nepažnja kod dopisivanja preko WhatsAppa mogla bi ostaviti krivi dojam kod muškarca

Shutterstock Pogreške na WhatsAppu odbijaju muškarce
Vidi originalni članak
  • Tvoja simpatija ti ne odgovara na poruke ili barem ne toliko često kako bi ti željela
  • Možda si kod njega ostavila krivi dojam svojom nepažnjom
  • Otkrit ćemo ti što bi to moglo biti 

Društvene mreže često su blagoslov i prokletstvo u isto vrijeme. Osobito kada je u pitanju ljubavni život. Na brzinu možemo poslati neku fotku ili kratku poruku na WhatsAppu kako bismo održali vezu - društvene mreže nam to omogućuju!

Ali, budući da je Internet toliko brz, često se za vrijeme chatanja zaboravi na pravopis. A to ima posljedice: prema rezultatima nizozemskog istražvanja Sveučilišta Tilburg, česte greške u tipkanju mogu doslovno odbiti potencijalnog partnera.

via GIPHY

Istraživanje je pokazalo sljedeće: pravopisne pogreške čine ljude neprivlačnima

Za potrebe istraživanja je više od 800 sudionika tipkalo poruke sa i bez pogrešaka u tipkanju. Kako ih ne bi ometali vanjski utjecaji, znanstvenici su im pokazali fotografije lažnih profila koji nisu bili ni posebno privlačni, a niti baš neprivlačni za dotične poruke. Na ovaj način moglo se isključiti da su sudionici ocjenjivali profile prema svojim željama.

Life&style WhatsApp uvodi novu opciju koja će se svidjeti svima koji žele privatnost, hoćeš li je koristiti?

U prosjeku su bolje ocijenjeni oni ispitanici koji nisu napravili pogreške pri upisivanju tekstualnih poruka. Čak su i netočna velika i mala slova izazvala nezainteresiranost kandidata. Razlog: takve pogreške ostavljaju dojam da se netko ne koncentrira i ne zanima ga razgovor. 

via GIPHY

I to nije sve. Ako odgovarajuće pogreške pri tipkanju nisu ispravljene, sudionici istraživanja su čak ocijenili osobu kao nespretnu ili neobrazovanu. A opcija automatskog ispravljanja često zna izazvati još veću katastrofu u tipkanju poruka. Stoga se ipak potrebno samo malo više potruditi kako bi ostavila savršen dojam u dopisivanju. 

Life&style WhatsApp će automatski brisati poruke nakon 24 sata, evo što moraš znati o novoj opciji

Posjeti Miss7.24sata.hr