Oralni seks: kakvog je okusa njoj, a kakvog njemu?
Premda se u današnje vrijeme stalno govori o jednakosti muškaraca i žena, kod oralnog seksa je nema – pokazala su istraživanja. Rezultat: muškarcima je neugodnije oralno zadovoljavati žene. Dok muškarci otvoreno kažu da ne žele oralno zadovoljavati partnerice, žene su izjavile da su spremne na to, te čak rade vlastite strategije kako što bolje zadovoljiti partnera. Kako bi i ti došla na svoje, stručnjaci preporučuju da se držiš ovih nekoliko savjeta.
Čega se trebaš odreći
Pušenje (cigareta!)
Osim zdravstvenog aspekta, postoji još jedan razlog za prestanak pušenja: nikotin iz cigareta završava direktno u krvi te loše utječe na miris vagine. I sperma kod pušača ima neugodan miris.
Alkohol i začini
Alkohol negativno djeluje na miris i okus vagine. Jednako tako i šparoge, začini, češnjak i luk. Te namirnice pogoršavaju miris tijela. Pošto se intimno područje znoji kao i svaki drugi dio tijela, to može loše djelovati na miris vagine.
Što trebaš jesti
Namirnice poput ananasa, kivija ili borovnica poboljšavaju okus i miris vagine. Osim toga, redovito trebaš jesti jogurt, jer sadrži bakterije koje održavaju vaginu zdravom.
Kakvog je okusa sperma?
Neke žene smatraju da je jako erotično imati ejakulat muškarca u ustima. Za mnoge je to znak velikog povjerenja i najdublje povezanosti. Međutim, okus nije uvijek isti.
Aspirin, pivo, cigarete i češnjak kvare okus
Znanstvenici su istraživali okus sjemena. Primjerice, nakon konzumacije češnjaka sjeme je kiselo i lošeg je okusa. Gorko je ako lik popije nekoliko aspirina protiv glavobolje. Ali, ako je popio sok od ananasa, ejakulat je slatkast i ugodnog je okusa. Ako je tvoj partner pušač, onda je vjerojatnost za dobar okus vrlo mala.
Utjecaj pojedinih namirnica na okus sperme
Ejakulat ima općenito metalni okus, jer sadrži cink. Zbog toga namirnice koje sadrže cink nisu dobre za poboljšanje okusa. Stručnjaci tvrde kako šparoge, luk, jaki začini i sirovo meso te perad imaju negativan utjecaj na okus sjemena. Nije baš dobro ni određeno povrće – brokula, kelj ili kelj pupčar, a niti kava.
Pozitivan utjecaj ima voće – jagode, ananas i nektarine. I grejp, naranče i limeta pozitivno djeluju na okus sjemena.