Kako upotrijebiti mozak za bolji seks - ovih nekoliko trikova doista pomaže

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Ne brini se zbog igračaka, napitaka, trikova i akrobacija
  • Najučinkovitiji način za nevjerojatan seks može biti jednostavno zadržavanje trenutka, koncentriranje na osjećaje koje doživljavaš, umjesto puštanja uma da luta dok tvoje tijelo ide na autopilot 
  • Otkrit ćemo ti kako će tvoj mozak poboljšati doživljaj seksa 

Ispostavilo se da ovakva pažnja ne samo da može poboljšati tvoje mentalno i tjelesno zdravlje - kad to uneseš među plahte, to također može povećati želju i uzbuđenje i približiti te zadovoljstvu. "Istraživanja sugeriraju da je dio tvog svjesnog mozga koji se isključi neposredno prije orgazma isti onaj dio koji se isključi kad meditiraš, intenzivno se koncentriraš ili ako na neki drugi način uključiš mozak", kaže dr. Laurie Mintz, profesorica psihologije na Sveučilištu na Floridi i autorica knjige „A Tired Woman Guide to Passionate Sex“. Dakle, kada se usredotočiš na ono što se događa u sadašnjosti, možda se vrlo dobro dovodiš u orgazmičko stanje uma. 

via GIPHY

Svjesna pažnja također može biti učinkovita intervencija za seksualnu disfunkciju zbog genitalne boli, slabe želje ili nemogućnosti postizanja orgazma, kaže dr. Lori Brotto, direktorica Laboratorija za seksualno zdravlje na Sveučilištu Britanska Kolumbija. 

A dobrobiti svjesnog seksa šire se i izvan spavaće sobe. "Postoji sve više znanstvene literature koja sugerira da svjesna pažnja pouzdano poboljšava zadovoljstvo u vezi", napominje dr. Kyle Stephenson, izvanredna profesorica psihologije na Sveučilištu Willamette. Ipak, može biti teško ostati u žaru trenutka kad tvoj mozak inzistira na stvaranju misli koje ubijaju raspoloženje poput: „Jesam li platila račun za struju?“ ili „Je li još ostalo malo torte?“ Ako ti se to događa, nemoj očajavati; s malo svjesne namjere možeš naučiti ostati koncentrirana i seksualno ispunjena. Evo kako započeti…

Neka ti svjesna pažnja postane navika. 

Vježbaj prisustvo u svakodnevnim aktivnostima. Na primjer, kad se tuširaš, pretvaraj se da ti je to prvi puta i iskusi to svim svojim osjetilima: osjeti kako ti sapunica klizi po koži, udahni miris šampona, okusi kapljice vode koje padaju. Pokušaj pažljivo pristupiti čak i najobičnijim zadacima, poput pranja zubi (osjetite četkicu na jeziku) ili pranja posuđa (prskajte rukama po vodi). "Kad ti um odluta, vrati ga senzacijama", kaže dr. Mintz. Nastavi tako i bit ćeš ugodno iznenađena koliko je lakše primijeniti ovaj način razmišljanja na tjelesnije stvari. 

via GIPHY

Budi lijena samo-ljubavnica. 

Razmisli o upuštanju u tantričku masturbaciju - solo verziju tantričkog seksa. "Tantra želi doživjeti trenutak polako i meditativno bez ikakvih očekivanja", kaže dr. Jennifer Foust, certificirana seksualna terapeutkinja i klinički direktor u „Centre for Growth u Philadelphiji. Zaključaj vrata i otiđi u svoj krevet na tromu seansu ljubavi prema samoj sebi. "Slijedi konture svog tijela i istraži osjećaje kad se pojave", kaže dr. Foust. Nema osude, nema kritike, nema ciljeva. 

seks i to 3 stvari koje nam muškarci nikada ne smiju napraviti za vrijeme oralnog seksa

Pitaj svoje tijelo kako se osjeća. 

Isprobaj ovu erotsku meditacijsku vježbu: sjedi prekriženih nogu i "prilagodi se nevjerojatnom prostoru između svojih nogu", kaže Pamela Madsen, osnivačica „Back to the Body retreats for woman“, koja je certificirana za somatsko seksualno obrazovanje, praksu koja koristi dodir kako bi se njegovalo (i ponekad liječilo) senzualno ja. Prekrij vulvu rukom i ljuljaj se naprijed-nazad. Razmisli o tome kakav imaš osjećaj u vagini, predlaže Madsen. Zvuči malo čudno? To je zapravo samo prihvaćanje tradicionalne tehnike svjesne pažnje fokusiranjem pažnje na dio tijela, upijajući ga i skenirajući za tjelesne senzacije. 

via GIPHY

Nanovo otkrij svog partnera. 

Rutine mogu biti dobre zato jer znaš što radiš, ali parove mogu gurnuti u dosadu. Umjesto da prolazite kroz (iste stare) pokrete, ponašajte se kao da ste još uvijek novi jedno drugom. Istraži tijelo svog partnera i potakni ga da napravi isto. "Svjesni dodir pomaže parovima da probude svoja tijela kako bi iskusili obostrano zadovoljstvo", kaže dr. Janet Brito, seksualna terapeutkinja i supervizorica certificirana od strane „Američkog udruženja pedagoga, seksualnih savjetnika i terapeuta“. Ne znaš odakle početi? „Zamisli se da je tvoja ruka čarobni štapić za istraživanje“, kaže Maisha Aza, stručnjakinja za seks i intimnost i osnivačica „Black Girl Tantre“ - i pogledaj kamo te to vodi.

Love&Sex 5 vrućih položaja za seks pred televizorom: božica sofe, kauč-misionarac...

Zaboravi riječ na „O“. 

Ako doživljavaš manje orgazama nego što bi to željela, to je možda zato jer si previše fokusirana na to da se to dogodi, što može stvoriti dodatni pritisak i distrakciju. Razdvajanje seksa od orgazma može ti olakšati opuštanje u trenutak bez razmišljanja ili žurbe. Podsjeti se da cijeniš seks zbog tjelesnog i emocionalnog užitka koji donosi, a ne kao sredstvo za postizanje cilja. 

via GIPHY

Koristi svoja osjetila. 

Ako odlutaš („Trebam još poslati tri emaila prije odlaska na posao...“), isprobajte varijaciju vježbe "pet osjetila", koju često preporučuju praktičari pažljivosti kao način za olakšavanje tjeskobe. Treniraj svako od svojih osjetila barem na jednoj stvari u vezi s partnerom, jednu po jednu - na primjer, „način okusa i mirisa, tekstura njegove kože, dijelovi tijela koja ti izgledaju lijepo, zvukovi koji vibriraju iz njih tijekom čina ”, kaže Aza - i tada promatraj što tvoje tijelo osjeća kao odgovor. Uz to budi otvorena za osjećaje koji se lako previde, poput osjećaja plahte na leđima. Dopusti si da te obuzme jedinstveni užitak ovdje i sada. 

 POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr