5 razloga zašto muškarci ne žele ostarjeti uz savršene žene

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Perfekcionizam je naporan – i čak nas može učiniti usamljenima! 
  • Premda svi žude biti savršeni koliko je god to moguće, ponekad to i nije baš dobro – barem ako se pita muškarce 
  • Naime, mnogi muškarci ne žele na duže vrijeme savršenu ženu pored sebe – otkrit ćemo ti zašto 

Ako netko fino pojede svoje povrće - dobit će desert, ako nema pogrešaka na testu – dobit će peticu, a sa besprijekornim životopisom dobije posao. Isplati se biti savršena u većini životnih područja. Nije ni čudo da se zato mnogi trude biti savršeni u vezi te pred partnerom pokazuju isključivo vlastiti perfekcionizam. Međutim, u vezama bismo bez brige mogle prekinuti sa samooptimizacijom te mirne savjesti ostati lijepo nesavršene – onakve kakve jesmo. Naime, to u ljubavi puno više obećava…

Love&Sex Horoskopski znakovi koji radije žele neobavezan seks od čvrste veze

5 razloga zašto muškarci ne žele ostati sa savršenim ženama: 

1. Osjećaju se nesigurno 

Vjerovala ili ne: muškarci žele „biti tu“ za svoju partnericu. Žele je podržati, pomoći joj te pružiti svoje rame da se uvijek može osloniti. Zbog toga se osjećaju snažno i potrebno, to im daje sigurnost. Međutim, kako da budu za „nekoga tu“ kad ta očito može sve sama bez ikakve pomoći. Savršene žene daju partnerima osjećaj da su beskorisni i suvišni. 

2. Dosađuju se 

Između ostaloga, veza živi i zbog stalnih promjena koje se događaju –par zajednički raste, svađa se, miri, upoznaje nove strane partnera… Ako je netko savršen poput stroja, predvidljiv je i prije ili kasnije će postati dosadan. Ili poznaješ čovjeka koji cijeli život ima jedan te isti mobitel i igra jednu igricu na konzoli…?

Tipologija Pripadaš jednom od pet tipova žena - temeljeno na tvojim dosadašnjim vezama

3. Osjećaju pritisak 

Tko će se opustiti i pokazati partnerici neke svoje nesavršene strane - ako je ova savršena od A do Ž? Savršeni ljudi djelomično djeluju nesimpatično jer u se naše pogreške u njihovom svijetlu vide još jasnije – što stvara pritisak. A to ne želi nitko, osobito ne u svojoj intimnoj zoni, kod kuće – gdje traži bezuvjetnu ljubav i naklonost. 

4. Postaju sumnjičavi 

Naravno, u početku veze se obje strane trude da ne pokažu odmah svoje mane. Međutim, kad se nakon nekog vremena ne pokaže niti jedna mana, niti jedna pogreška, onda većina postane sumnjičava: glumi li ona ili što? A znamo da su sumnjičavost i nepovjerenje najlošija pretpostavka za vezu…

PREKID 7 sasvim jasnih znakova da vaša trenutačna veza nema budućnost

5. Nisu glupi 

Premda se ponekad sramimo svojih slabost i naravno da uvijek težimo biti snažnije te na neki način i „bolje“: nitko nije savršen i to nas sve čini dragima, bliskima i simpatičnima. OK, prema van pokazujemo našu najljepšu stranu, ali najdublje osjećaje i pravu povezanost možemo razviti s čovjekom s kojim se možemo identificirati i koji nam je blizak. Muškarci (svakako neki 😉) na sreću nisu glupi – znaju da žena iz snova ne treba biti savršena kako bi bila „ona prava“! 

Posjeti Miss7.24sata.hr