11 stvari koje nemaju što raditi u vagini (a ipak tamo zalutaju)

Getty Images
Postoje brojne otkvačene priče o nevjerojatnim stvarima pronađenima u vagini…
Vidi originalni članak

Sigurno si i ti čula barem jednu priču u tome kako je neka žena završila na hitnoj jer joj je u vagini zapela neka totalno čudna stvar? Neke od tih priča sigurno su izmišljene – ali neke su sigurno i istinite i dobar su pokazatelj što sve treba držati dalje od vagine…

1. Para 

Navodno „parna kupka za vaginu“ potječe iz Koreje, a radi se tako da skineš donje rublje te 20-ak minuta gola čučiš iznad lavora punog kipuće vode pomiješane s eteričnim uljima i terapeutskim biljem. Mnoge parne kupelji diljem svijeta nude razne „udobnije“ verzije s posebnim udobnim stolicama na kojim se možeš opustiti dok ti para šišti između nogu. Ali, radije se drži podalje od toga! Intenzivne arome mogu uzrokovati iritacije, a para opekline.

2. Ulje čajevca 

U ulju čajevca ponekad se kriju dodatne kemijske tvari koje mogu dovesti do iritacije kože genitalnog područja. Stoga se preporučuje koristiti maslinovo, bademovo i kokosovo ulje. 

3. Umak od čokolade i šlag 

Čokolada sadrži puno šećera, što može promijeniti pH-vrijednost vagine. Ako netko baš želi eksperimentirati sa šlagom i umakom od čokolade, onda neka ih nanosi samo na površinu i naokolo – nikako ne dublje. 

MI ODGOVARAMO 10 stvari koje muškarci žele znati o vagini - a ne usude se pitati!

4. Vazelin 

Legendarno sredstvo za „podmazivanje“ zapravo uopće nije toliko jeftinija i dobra alternativa lubrikantima. Naime, proizvodi se od nafte, pa može izazvati neželjene reakcije. 

5. Voće i povrće 

Voće i povrće često se tretira raznim pesticidima, a oni mogu izazvati iritacije i upale u vagini. Ako ipak posegneš za starim dobrim krastavcem, prije ga temeljito operi. 

6. Sve što je prije dodirivalo tvoj anus 

Sve što je bilo u doticaju s tvojim stražnjim otvorom može prenijeti fekalne bakterije na tvoje genitalno područje, a to može uzrokovati neugodne gljivične infekcije. 

DOBRO ZA TEBE Povjerljivo: 7 stvari koje je dobro znati o ženskoj masturbaciji

7. Oštri predmeti 

Vagina je izuzetno osjetljiva i lako mogu nastati ozljede. 

8. Drška od četke 

Kao što smo već napisali u prethodnoj točki, vagina je jako, jako osjetljiva i podložna ozljedama. Gruba drška četke nema što raditi u njoj. 

9. Tamponi natopljeni alkoholom 

Bilo je više izvješća o ženama koje su tampon natopile votkom pa stavile u vaginu. Navodno zato jer se tako brzo opiju. Ali, preporuka je da to nikako ne pokušavaš. 

10. Sjajni kamenčići 

Vajazzling-trend se pojavio i nekako se održava u posljednji pet godina. Sjajni kamenčići koji se kod vajazzlinga lijepe oko vagine lako mogu zalutati u genitalno područje. 

ZANIMLJIVO Zašto je vagina više cool od bilo kojeg penisa

11. Električna četkica za zube 

Ako se netko pali na vibracije četkice za zube, radije neka je drži na klitorisu, odnosno ne stavlja je u sebe. Zapravo, još bolje bi bilo da si jednostavno nabavi vibrator. 

Posjeti Miss7.24sata.hr