Zimska delicija: Najbolji recept za mesne okruglice s umakom od kuhanog vina

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Ukusne mesne okruglice razveselit će u zimsko vrijeme i velike i male 
  • U kombinaciji s ukusnim umakom s kuhanim vinom, prekrasnog su okusa
  • Donosimo ti jednostavan, a originalan zimski recept 

Ove mesne okruglice su nešto vrlo posebno uoči Božića: ne samo da su prekrasno sočne, već se poslužuju uz vrlo poseban umak. „Ono nešto“ dobije se s prstohvatom začina za kuhano vino. 

Sastojci za mesne okruglice kuhanog vina

• 300 g mljevene junetine

• 3 žlice krušnih mrvica

• 1 jaje

• 2 glavice luka

• 1 režnjić češnjaka

miss kuha Internet je poludio za ovom delicijom savršenom za novogodišnji meni - imamo recept!

• 4 rajčice

• 1 mrkva

• malo šećera

• 1 žlica koncentrata rajčice

• 250 ml pasirane rajčice

Za umak:

• 1/2 žličice začina za kuhano vino

• 100 grama majoneze

Life&style Ovo je bolje od bureka! Recept za slane i pohane palačinke s mljevenim mesom

• 100 grama ajvara iz staklenke 

• malo vina

Priprema

1. Nasjeckaj luk i češnjak pa poprži na malo ulja.

2. Stavi u posudu mljeveno meso, krušne mrvice, jaje, prijani luk i češnjak, sol i papar te sve promiješaj rukama.

3. Nasjeckaj mrkvu i rajčice te ugrij zajedno s koncentratom rajčice. Ulijte pasirane rajčice te začinite šećerom, solju i paprom.

4. Oblikuj od smjese male okruglice i popržite ih na dosta ulja. Zatim pusti da se kuglice krčkaju u umaku od rajčice oko 10 minuta.

5. Za umak pomiješaj majonezu, ajvar, kap vina i začine za kuhano vino.(Ako će jesti djeca, preskoči vino!)

Posjeti Miss7.24sata.hr