Zimska delicija: Najbolji recept za mesne okruglice s umakom od kuhanog vina
- Ukusne mesne okruglice razveselit će u zimsko vrijeme i velike i male
- U kombinaciji s ukusnim umakom s kuhanim vinom, prekrasnog su okusa
- Donosimo ti jednostavan, a originalan zimski recept
Ove mesne okruglice su nešto vrlo posebno uoči Božića: ne samo da su prekrasno sočne, već se poslužuju uz vrlo poseban umak. „Ono nešto“ dobije se s prstohvatom začina za kuhano vino.
Sastojci za mesne okruglice kuhanog vina
• 300 g mljevene junetine
• 3 žlice krušnih mrvica
• 1 jaje
• 2 glavice luka
• 1 režnjić češnjaka
• 4 rajčice
• 1 mrkva
• malo šećera
• 1 žlica koncentrata rajčice
• 250 ml pasirane rajčice
Za umak:
• 1/2 žličice začina za kuhano vino
• 100 grama majoneze
• 100 grama ajvara iz staklenke
• malo vina
Priprema
1. Nasjeckaj luk i češnjak pa poprži na malo ulja.
2. Stavi u posudu mljeveno meso, krušne mrvice, jaje, prijani luk i češnjak, sol i papar te sve promiješaj rukama.
3. Nasjeckaj mrkvu i rajčice te ugrij zajedno s koncentratom rajčice. Ulijte pasirane rajčice te začinite šećerom, solju i paprom.
4. Oblikuj od smjese male okruglice i popržite ih na dosta ulja. Zatim pusti da se kuglice krčkaju u umaku od rajčice oko 10 minuta.
5. Za umak pomiješaj majonezu, ajvar, kap vina i začine za kuhano vino.(Ako će jesti djeca, preskoči vino!)