Žene s visokim prihodima vjerojatnije će glumiti orgazam, tvrdi nedavno provedeno istraživanje

Shutterstock Žene koje zarađuju više od partnera češće glume orgazam
Vidi originalni članak
  • A napokon smo pomislili da je glumljenje orgazma prošlost…
  • Međutim, čini se da nije baš tako – prema nedavnom istraživanju 
  • Otkrit ćemo ti zašto je lažni orgazam još daleko od prošlosti te kakve veze s tim ima muški ego

Feministkinje među nama sada moraju biti vrlo jake. Naime, prema nedavnom istraživanju objavljenom u časopisu Social Psychological and Personality Science, mnoge žene još uvijek glume orgazam. 

Ono što je doista iznenađujuće u vezi s rezultatima istraživanja je da su žene koje zarađuju više novca od svog partnera glumile orgazam dvostruko češće od žena koje ne zarađuju toliko.

Razlog: nesigurnost partnera

Zli jezici bi tvrdili da je žensko ponašanje posljedica krhkog muškog ega. Ali, znanost također potvrđuje da su osobito žene s visokim prihodima, koje su svog partnera doživljavale nesigurnim, češće glumile orgazam.

via GIPHY

Manje komunikacije dovodi do manje želje

Istraživanje je također pokazalo da su žene s visokim primanjima manje otvorene po pitanju svojih seksualnih želja i preferencija, osobito kada su vjerovale da je muškost njihovog partnera ugrožena. To je pak neizbježno dovelo do toga da žene doživljavaju manje užitka i manje orgazama tijekom seksa, jer su bile potpuno fokusirane  na zadovoljenje potreba svog partnera.

Love&Sex Kad je seks na prvom spoju dobra ideja? Neke veze upravo tako počnu, posebno u određenim godinama

Ponašanje koje šteti svim stranama

Seks treba shvatiti kao izraz zadovoljstva i požude, a ne kao produžetak tradicionalnog shvaćanja uloga muškarca i žene. Lažiranjem orgazma žene ne štete samo sebi, nego i svojoj vezi, u kojoj muškarci i žene imaju jednako pravo na zadovoljenje svojih seksualnih potreba.

via GIPHY

Love&Sex Danas se manje seksamo nego prije 30 godina, a razlog ipak nisu mobiteli i društvene mreže

Posjeti Miss7.24sata.hr