Žene koje duže ostaju single su na kraju - najsretnije!

instagram @janko_popovic_volaric
Baka te stalno ispituje i izluđuje komentarima kada ćeš se "skrasiti"? Ovih blagdana unaprijed smo ti pripremili najbolji odgovor.
Vidi originalni članak

Čini ti se da su svi oko tebe u vezama? Obitelj i prijatelji ti stalno stvaraju neki pritisak i ispituju o braku i djeci? Od najranije dobi učeni smo kako je jedina stvar koja nas čini sretnima pronalazak partnera u životu, ali to uopće nije istina. U stvari, žene koje ostaju single duže periode u životu, na kraju dugoročno završavaju sretnije - sa ili bez partnera. U nastavku donosimo 6 razloga zašto će ti soliranje pomoći da se ostvariš u životu i budeš sretna zauvijek.

MISS7 ANKETA Crveno donje rublje u novogodišnjoj noći? Žene pričaju što im je donijelo...

1) Nećeš se odreći svoje karijere ili drugih ciljeva u životu zbog ljubavne veze i partnera

Većina žena kompletno zanemaruje svoje aspiracije u životu i na prvo mjesto stavljaju one svoga partnera. Ako si single, ovo nije tvoj problem i nikada neće biti. Ti si posvećena svojim ciljevima i željama u životu i postupaš u skladu s vlastitim interesima. Ne moraš pristajati na nikakve kompromise i vodiš život iz svojih snova. I nikako, nikada nemoj staviti svoj život na "čekanje" zato što čekaš na Gospodina savršenog...

2) Naučiti ćeš kako prije svega voljeti i cijeniti sebe

Svi volimo dobivati afirmacije od osobe koju volimo, ali najsretnije žene su one koje su svoj najveći fan i navijač broj jedan. Kada si dugo single, naučiš kako biti ovisna samo o sebi i kako se uvijek osloniti na sebe. Ti znaš kako si popraviti raspoloženje nakon lošeg dana, kako si dati kompliment i ohrabriti se prije velikih izazova. A ako ti baš treba dodatna potpora, tvoji prijatelji i obitelj su tu za tebe. I to je više nego dovoljno!

3) Naučiti ćeš uživati u vlastitom društvu i prije svega se - upoznati! 

Biti u vezi sa sobom može biti jednako lijepo kao i biti u vezi s drugom osobom. Što se više družiš sama sa sobom to se ugodnije osjećaš u svojoj koži, što je nevjerojatno moćno za tebe. Čak i kada kasnije uđeš u romantičnu vezu, ovaj osjećaš samopouzdanja zadržati ćeš zauvijek! Nema ništa loše u odlasku u kino solo, putovanju na koje ideš sama i hobiju u kojem uživaš solo.

ZANIMLJIVO 3 tipa parova čija će veza najdulje trajati (i 2 čija neće)

4) Imaš više vremena graditi ostale odnose s ljudima oko sebe 

Sigurno si primijetila kako ljudi koji uđu u vezu odjednom provode puno manje vremena s prijateljima i obitelji. To je neizbježno jer novi partner zahtjeva svo tvoje vrijeme. Ako si single, imaš priliku ostvariti dublje i snažnije veze s prijateljicama i članovima obitelji. Te će ti veze koristiti godinama, ma desetljećima i to nevezano uz tvoj ljubavni status.

5) Znaš sama donositi odluke!

Neke žene potpuno izgube zdravi razum kada uđu u vezu i sve odluke prepuštaju partneru, čak i one koje će obilježiti njihov vlastiti život zauvijek - poput mjesta stanovanja, investicija ili odabira karijere. Tijekom vremena, to može rezultirati kompletnom ovisnošću o partneru. Međutim, žena koja provodi neko vrijeme single, nije u strahu zauzeti se za sebe i reći što želi i treba od partnera i veze. 

 

6) Naučiti ćeš da je OK biti drugačija

Sve znamo standardne društvene propise - hodaj s nekoliko muškaraca, odaberi "onog pravog", udaj se, rodi djecu i živi sretno do kraja života. Žene koje se ne drže ovog puta mogu se naći izložene grubim komentarima i osudama. Međutim, gledaj na to kao na blagoslov. Kada živiš život na jedan nekonvencionalan način, navikneš se na tuđa mišljenja. Naučiš živjeti s tuđim mišljenjima i idejama o tome kako bi ti trebala živjeti svoj život - ali ne slušaš ih! Ti znaš najbolje što je dobro za tebe. Ovo će ti se samopouzdanje prenijeti i na druga područja u životu, poput primjerice karijere.  

Posjeti Miss7.24sata.hr