"Žena je probušila našoj dvomjesečnoj kćerkici uši. Bacio sam naušnice u smeće, sad se ona ljuti"

shutterstock Beba probušenih ušiju
Vidi originalni članak
  • Jedan otac se povjerio na Redditu kako je supruga iza njegovih leđa probušila uši njihovoj dvomjesečnoj bebi, a otac je, naravno, bio jako protiv toga
  • Supruga mu se svjesno suprotstavila i napravila po svom, što nije bilo uredu jer roditelji trebaju zajednički donositi velike odluke, razgovarati o tome i pronaći rješenje
  • Također, upitao je korisnike Reddita je li pretjerao kada je u bijesu skinuo naušnice i bacio ih u kantu za smeće

Ljutiti tata objasnio je: “Moja supruga i ja imamo dvomjesečnu kćer Aliciju. Vodimo burnu raspravu prije nego što se rodila. Naime, moja supruga dolazi iz kulture u kojoj je bušenje ušiju u od malih nogu normalna stvar, ali jednostavno mi nije ugodan takav bolan proces i radije bih pričekao dok ne postane starija kako bi mogla sama izabrati želi li to." Zatim je objasnio da je njegova supruga izvela Aliciju na jedan dan van sa svojom obitelji, a kad se vratila, odmah je primijetio par zlatnih klinčića u kćerkinim ušima. Njegova supruga je tvrdila da je odlučila to danas napraviti, pa je odvela kćer probušiti uši, usprkos činjenici da je par o tome još raspravljao. Vidjevši to, iznervirani otac nije mogao obuzdati bijes te je odmah skinuo naušnice i bacio ih u smeće.

Što pedijatri kažu - u kojoj dobi se smiju djeci probušiti uši?

"To je razbjesnilo moju ženu i rekla je da je takvo ponašanje i trganje naušnica iz uha potpuno nepoštovanje. Probušila ih je ni ne pitajući mene slažem se ili još važnije, ne znajući što Alicija o tome misli. Pa sam ih jednostavno izvadio jer našoj bebi ne trebaju komadići metala koji joj vire iz ušiju", povjerio se suprug.

RIJEČ STRUČNJAKA Asimetrija i kreativni nered: Ovo su najnoviji trendovi u bušenju ušiju

Ljuta zbog njegova postupka, žena nije htjela tu večer s mužem dijeliti krevet, već je spavala u slobodnoj sobi, što je dovelo do zabrinutosti supruga da pita korisnike Reddita je li pretjerao. Mnogi su ljudi izrazili zabrinutost zbog situacije, posebice zbog probijanja sitnih rastućih ušiju, ali su se i složili kako je mama trebala tražiti pristanak. Svi su osudili činjenicu kako je mama radila suprugu iza leđa, unatoč tome što je znala koji je njegov stav.

MODA Imaš li dugu ili kratku kosu? Evo kakve bi naušnice trebala nositi prema svojoj frizuri

Jedan je korisnik komentirao: "Tvoja je žena točno znala tvoj stav o bušenju ušiju, no svejedno se nije ustručavala napraviti ti to iza leđa. Očito je išla logikom bolje tražiti oprost nego dopuštenje." Drugi je dodao: "Nije važno slaže li se netko ili ne s moralom da se djetetu probuše uši, problem je u tome što je mama radila tati iza leđa nešto oko čega se nisu mogli složiti. Tati je to bila velika stvar." Treći roditelj komentirao je: "Jedna od najvažnijih lekcija koju možete naučiti svoju kćer je da je njezina autonomija važna."

Posjeti Miss7.24sata.hr