Zbogom banana breadu, stigao je pumpkin bread, sočan kolač od bundeve koji je tako lako pripremiti

Instagram@cuisineenscene
Vidi originalni članak
  • Ako ste se zasitili banana breada, vrijeme je za miris jeseni uz sočan "kruh" od bundeve koji je lak za pripremu
  • Meka tekstura koja osvaja na prvi griz pružit će vam pravo gastro iskustvo u udobnosti vlastitog doma
  • Recept je jednostavan i uspije baš svaki put

Složit ćeš se kako je kruh od banane, ma koliko bio ukusan, pomalo dosadio i vrijeme je da isprobaš neke nove zanimljive, a jednako ukusne recepte. Kruh, odnosno kolač od bundeve pravi je jesenski gastro užitak koji će u dom donijeti čaroban miris cimeta i đumbira u kombinaciji sa svim ostalim aromama.

Life&style Pumpkin spice latte pravi je jesenski napitak. Znamo gdje ga naručiti, ali i kako ga pripremiti kod kuće

Sočan kruh od bundeve osim što je ukusan, jako je zdrav i jednostavan za pripremu, stoga nema baš nikakvog razloga da se već danas ne okušaš u pečenju. 

Sastojci:

  • 2 šalice pirea od bundeve (svježe ili konzervirane)
  • 1/2 šalice omekšanog maslaca
  • 3 jaja
  • 3 šalice brašna
  • 1/2 šalice smeđeg šećera i 1/2 šalice bijelog šećera
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 1/2 čajne žličice sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1 čajna žličica mljevenog cimeta
  • 1/2 čajne žličice mljevenog đumbira
  • 1/4 čajne žličice mljevenog klinčića
  • 1/4 čajne žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/4 čajne žličice mljevene kardamome

Upute za pripremu:

  1. Kao prvi korak pećnicu zagrij na 180°C i pripremi kalup za kruh tako da ga premažeš maslacem i pospeš brašnom. Zatim u većoj zdjeli pomiješaj pire od bundeve s omekšanim maslacom te dodaj jaja, bijeli i smeđi šećer.
  2. Nakon toga pripremi još jednu zdjelu i u nju prosij brašno i prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i začine. Sve skupa dobro promiješaj kako bi se sastojci sjedinili.
  3. Sljedeći korak je dodavanje suhih sastojaka mokrima. Miješaj sve dok ne dobiješ kompaktnu smjesu, a potom prebaci u kalup za pečenje kruha. Kruh peci otprilike sat vremena, a kada je gotov, ostavi ga da se ohladi prije konzumacije.
Posjeti Miss7.24sata.hr