Zbogom banana breadu, stigao je pumpkin bread, sočan kolač od bundeve koji je tako lako pripremiti
- Ako ste se zasitili banana breada, vrijeme je za miris jeseni uz sočan "kruh" od bundeve koji je lak za pripremu
- Meka tekstura koja osvaja na prvi griz pružit će vam pravo gastro iskustvo u udobnosti vlastitog doma
- Recept je jednostavan i uspije baš svaki put
Složit ćeš se kako je kruh od banane, ma koliko bio ukusan, pomalo dosadio i vrijeme je da isprobaš neke nove zanimljive, a jednako ukusne recepte. Kruh, odnosno kolač od bundeve pravi je jesenski gastro užitak koji će u dom donijeti čaroban miris cimeta i đumbira u kombinaciji sa svim ostalim aromama.
Sočan kruh od bundeve osim što je ukusan, jako je zdrav i jednostavan za pripremu, stoga nema baš nikakvog razloga da se već danas ne okušaš u pečenju.
Sastojci:
- 2 šalice pirea od bundeve (svježe ili konzervirane)
- 1/2 šalice omekšanog maslaca
- 3 jaja
- 3 šalice brašna
- 1/2 šalice smeđeg šećera i 1/2 šalice bijelog šećera
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- 1/2 čajne žličice sode bikarbone
- 1/2 čajne žličice soli
- 1 čajna žličica mljevenog cimeta
- 1/2 čajne žličice mljevenog đumbira
- 1/4 čajne žličice mljevenog klinčića
- 1/4 čajne žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 1/4 čajne žličice mljevene kardamome
Upute za pripremu:
- Kao prvi korak pećnicu zagrij na 180°C i pripremi kalup za kruh tako da ga premažeš maslacem i pospeš brašnom. Zatim u većoj zdjeli pomiješaj pire od bundeve s omekšanim maslacom te dodaj jaja, bijeli i smeđi šećer.
- Nakon toga pripremi još jednu zdjelu i u nju prosij brašno i prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i začine. Sve skupa dobro promiješaj kako bi se sastojci sjedinili.
- Sljedeći korak je dodavanje suhih sastojaka mokrima. Miješaj sve dok ne dobiješ kompaktnu smjesu, a potom prebaci u kalup za pečenje kruha. Kruh peci otprilike sat vremena, a kada je gotov, ostavi ga da se ohladi prije konzumacije.