Zasitan ručak na brzaka: tavica s njokima, dimljenom šunkom i parmezanom

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Ova tavica s njokima, šunkom i parmezanom idealno je jelo kad trebaš spremiti nešto brzo, a jako fino
  • Osim što je izvrsnog okusa, ovo će te jelo dugo držati sitom 
  • Ukratko: brzo, jednostavno, preukusno! 

Vrlo često tražimo recepte za jela, koja možemo spraviti za ručak, a da imaju malo sastojaka te se jednostavno i brzo spravljaju. Naravno, veliki plus bio bi kad bi to jelo voljela i djeca... Ovaj recept ima sve nabrojano: tavica s njokima, šunkom i parmezanom spravlja se za tren, a predivnog je okusa. Želiš li se iskazati, možeš sama zamijesiti domaće njoke od krumpirovog tijesta, ali onda povlačino sve ono što smo rekli o brzini kojom ovo jelo možeš pripremiti. Naša su preporuka gotovi njoki. Bilo da kupiš svježe ili smrznute, bit će kuhani za samo nekoliko minuta.

Life&style Tavica s mljevenim mesom i kiselim kupusom - sjajan brzi ručak "za preko tjedna"

Sastojci za 2 osobe

• 400 grama svježih ili smrznutih njoka 

• 4 ploške dimljene šunke

• šaka naribanog parmezana

• šaka svježeg mladog špinata

• maslinovo ulje za prženje

Priprema

1. Stavi njoke u posoljenu kipuću vodu i kuhaj nekoliko minuta (koliko je naznačeno na pakiranju) pa ocijedi.

2. Njoke i šunku narezanu na trakice u tavu s malo maslinovog ulja pa prži oboje dok ne postane hrskavo.

2. Operi špinat i dodaj ga na samom kraju kako se ne bi previše skupio.

3. Parmezan naribaj po jelu te posluži u tavi. Ako ti je draže, parmezan možeš i narezati na listiće, kao na slici.

Posjeti Miss7.24sata.hr