Zasitan ručak na brzaka: tavica s njokima, dimljenom šunkom i parmezanom
- Ova tavica s njokima, šunkom i parmezanom idealno je jelo kad trebaš spremiti nešto brzo, a jako fino
- Osim što je izvrsnog okusa, ovo će te jelo dugo držati sitom
- Ukratko: brzo, jednostavno, preukusno!
Vrlo često tražimo recepte za jela, koja možemo spraviti za ručak, a da imaju malo sastojaka te se jednostavno i brzo spravljaju. Naravno, veliki plus bio bi kad bi to jelo voljela i djeca... Ovaj recept ima sve nabrojano: tavica s njokima, šunkom i parmezanom spravlja se za tren, a predivnog je okusa. Želiš li se iskazati, možeš sama zamijesiti domaće njoke od krumpirovog tijesta, ali onda povlačino sve ono što smo rekli o brzini kojom ovo jelo možeš pripremiti. Naša su preporuka gotovi njoki. Bilo da kupiš svježe ili smrznute, bit će kuhani za samo nekoliko minuta.
Sastojci za 2 osobe
• 400 grama svježih ili smrznutih njoka
• 4 ploške dimljene šunke
• šaka naribanog parmezana
• šaka svježeg mladog špinata
• maslinovo ulje za prženje
Priprema
1. Stavi njoke u posoljenu kipuću vodu i kuhaj nekoliko minuta (koliko je naznačeno na pakiranju) pa ocijedi.
2. Njoke i šunku narezanu na trakice u tavu s malo maslinovog ulja pa prži oboje dok ne postane hrskavo.
2. Operi špinat i dodaj ga na samom kraju kako se ne bi previše skupio.
3. Parmezan naribaj po jelu te posluži u tavi. Ako ti je draže, parmezan možeš i narezati na listiće, kao na slici.