Zapečene breskve sa sladoledom od vanilije - savršen ljetni desert

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Sigurno se sjećaš mrvičastih kolača koje su radile tvoja mama ili baka, obično od jabuka s cimetom
  • U ovoj ljetnoj varijanti upotrijebit ćemo breskve i preliti ih s jednostavnom varijantom tijesta
  • Obavezan dodatak je sladoled od vanilije. Predivno!

Ovaj je recept nevjerojatno ukusan i savršen je. Međutim, ako imaš posebne prehrambene potrebe, potpuno je prilagodljiv. Bez glutena? Zamijeni brašno za svoju omiljenu alternativu. Bez mlijeka? Mlijeko od zobi ovdje se lijepo uklapa. Paziš na unos šećera? Iskušaj neki prirodni zaslađivač. Ovaj raskošan i fleksibilan kolač od breskve zadovoljit će sve tvoje potrebe za finom slatkom hranom, štedeći ti pritom dragocjeno vrijeme u kuhinji. Samo nemoj zaboraviti na sladoled od vanilije - savršen su spoj! Ne boj se eksperimentirati i prilagoditi ovaj recept svom ukusu. 

Life&style Ne znaš kako preživjeti ljetne vrućine? Imamo brrrza rješenja i cool nagrade!

Sastojci

1. Priprema breskve:

5 svježih breskvi, oguljenih i narezanih (oko 4 šalice) * može i smrznute breskve u jednakim količinama

3/4 šalice granuliranog šećera

2. Za tijesto:

1 šalica univerzalnog brašna

1 šalica granuliranog šećera

2 žličice praška za pecivo

1/4 žličice soli

3/4 šalice mlijeka

3. Dodatni sastojci:

6 žlica maslaca

Mljeveni cimet po želji

Sladoled od vanilije (neobavezno)

Life&style Donosimo ti recept za zdrave knedle s marelicama, a umjesto krušnih mrvica dodaj im dva druga sastojka

Priprema: 

1. Zagrij pećnicu na 180°C.

2. U duboku tavu stavi 4 šalice narezanih breskvi. Ako ne možeš pronaći svježe breskve. Dodaj 3/4 šalice šećera i kuhaj na srednje jakoj vatri dok breskve ne omekšaju i nabubre. Makni sa vatre.

3. Stavi maslac na dno posude za pečenje. Stavi u pećnicu da se ne otopi. Izvadi iz pećnice. Ljuljaj dok maslac ravnomjerno ne premaže dno.

4. Počni izrađivati tijesto. U zdjelu stavi 1 šalicu univerzalnog brašna, 1 šalicu granuliranog šećera, 2 žličice praška za pecivo i 1/4 žličice soli. Nježno kombiniraj s 3/4 šalice mlijeka dok ne postane glatko. Izlij tijesto preko otopljenog maslaca unutar posude za pečenje. Ne miješaj. 

5. Dodaj tijestu breskve, bez miješanja. Po vrhu pospi cimetom i smeđim šećerom.

6. Peci u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta.

7. Posluži toplo uz sladoled od vanilije i uživaj!

Posjeti Miss7.24sata.hr