Za knjigu 'Mali vinograd u Provansi' kažu da je roman kao stvoren za bijeg od stvarnosti

Instagram @vaness.reads
Vidi originalni članak

Ruth Kelly je nagrađivana novinarka kojoj je pošlo za rukom napisati ne jedan, već nekoliko bestselera Sunday Timesa. Nakon onog najnovijeg, 'The Prison Doctora', prodanog u više od 250 000 primjeraka, i 'The Governora' koji je zauzeo sam vrh Amazonove  ljestvice najčitanijih knjiga, ova stručnjakinja za autobiografije za slavne osobe, odvažila se objaviti svoj debitantski roman - 'Mali vinograd u Provansi'.

Za sebe voli reći da rado koristi svoje opsežne novinarske vještine kako bi došla do srži priče, izvlačeći najprivlačnije detalje, a zatim ih transformirajući u zaplete koji će magnetski privući čitatelje, tjerajući ih da se ne zaustavljaju sve do samog kraja, a spomenuti prvi roman već je ocijenjen kao briljantno ljetno štivo te roman kao stvoren za kratki bijeg od stvarnosti.

Life&style Najljepše romanse za ljetno opuštanje: Ovo je 5 ljubavnih romana koje ćemo s guštom čitati na plaži

Radnja prati Avu kojoj je bijeg potrebniji od svega ostaloga u životu. Već joj se neko vrijeme čini da se sve oko nje raspada. Zaglavila je na poslu koji ne voli, zbog suprugovih dugova mogli bi ostati bez kuće, a kći Sophie svejedno više razumijevanja pokazuje prema ocu nego prema njoj. Kao dijete, Ava je ljeta provodila u djedovu vinogradu u Francuskoj, no zbog obiteljskih razmirica nije vidjela djeda godinama.

Danas, ranjena, razočarana i uplašena, dobiva pismo iz kojega saznaje da je on preminuo i upravo njoj ostavio posjed. Svježa kava i kroasan za doručak te čaša roséa s privlačnim konobarom Jacquesom bili su dovoljni da se Ava u Provansi počne osjećati kao kod kuće. No bila bi ludost odustati od braka i pružiti priliku mjestu u koje se zaljubila kao dijete, zar ne?

Life&style Što je ljetovanje bez dobre knjige: 6 savršenih knjiga koje će nam biti najbolji prijatelj na plaži

Posjeti Miss7.24sata.hr