Za izradu preukusne Milka torte trebaš samo pola sata (P.S. ne peče se!)
- Ako još nisi pripremila desert za nedjelju, imamo ideju
- Donosimo recept za vrhunsku čokoladnu poslasticu koja ti neće ti oduzeti puno vremena
Jede ti se ukusna torta, a ne da ti se provesti pola dana u kuhinji? Imamo rješenje koje će te oduševiti! Riječ je o čokoladnoj torti u kojoj su glavni sastojci mliječna i bijela Milka čokolada. Već zvuči obećavajuće, ali pazi dalje! Za izradu ove primamljive slastice ne trebaš biti vrhunska slastičarka i trebaš svega pola sata jer je proces pripreme vrlo jednostavan. Recept ti donosimo u nastavku:
Sastojci:
Za koru: 200 g Petit Beurre ili Plazma keksa (po želji)
Za kremu: 1 l mlijeka, 10 žlica šećera, 3 pudinga od vanilije, 300 g mliječne Milka čokolade, 100 g bijele Milka čokolade, 500 ml slatkog vrhnja
Postupak pripreme:
1. U 200 mililitara mlijeka razmuti pudinge i šećer. Ostatak mlijeka prokuhaj na štednjaku, a potom mu dodaj razmućeni puding i šećer pa sve zajedno miješaj dok ne dobiješ gustu ujednačenu smjesu.
2. Dobivenu smjesu podijeli na dva jednaka dijela. U jedan dio stavi mliječnu, a u drugi bijelu čokoladu i miješaj dok se čokolada ne istopi. Nakon toga obje smjese stavi na hlađenje. U međuvremenu izmiksaj slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubaci u smjesu s čokoladama.
3. U okrugli kalup za torte stavi foliju kojom ćeš prekriti cijeli kalup (i dno i sa strane) pa unutra izlij bijelu smjesu i pola tamne. Kako bi dobila karakteristične Milka 'fleke' posluži se žlicom i naizmjenično ulijevaj bijelu pa crnu smjesu. Na smjesu od pudinga dodaj ostatak slatkog vrhnja pa ostatak smjese od pudinga i mliječne čokolade.
4. Keks namoči u mlijeko i slaži ga po smjesi dok ne prekriješ cijelu površinu kalupa. Preko keksa stavi foliju pa tortu ubaci u hladnjak na nekoliko sati kako bi se stisnula. Nakon toga, izvadi je s hlađenja, skini zadnji sloj folije i na vrh stavi okrugli podložak za tortu kako bi je preokrenula. I tvoja Milka torta je spremna za kušanje!
Dobar tek!