WOW! Ovo su definitivno najljepši božićni keksići

instagram @janko_popovic_volaric
Već je krajnje vrijeme da krenemo razmišljati o pripremi klasičnih božićnih keksića. Iako su sami po sebi prekrasni, možda je vrijeme da im, uz pomoć dekoracija, podarimo neko novo lice.
Vidi originalni članak

Božićni keksići klasik su koji ne smije izostati s našem blagdanskog stola. Obožavamo ih u svim varijantama i oblicima, ali njihov izgled već nam je pomalo dosadio. Ove godine odlučili smo ih učiniti malo fotogeničnijima i podariti im neko novo ruho. Prije nego što se bacimo u shopping dekoracija, odlučili smo pronaći najbolje ideje koje ćemo definitivno pokušati iskopirati. 

1. Keksići kao božićne lampice Božićni keksići inspirirani lampicama pravi su ovogodišnji hit. Osim što su uistinu efektni i jako, jako fotogenični, čini nam se da izrada i nije toliko zahtjevna. Potrebni su samo okrugli keksići, bijela i crna glazura te M&M's ili Skittles bomboni. I lampice su tu! Jedva čekamo isprobati. 

2. Božićni džemperi ''Ružni božićni džemperi'' prate nas posvuda i ne čudimo se što su izmišljeni i keksići na njih. Ovdje uistinu možemo pustiti mašti na volju i kreirati što god želimo - drvca, slova, kuglice. Crtat ćemo što god znamo. Što se alata tiče, ovdje možeš upotrijebiti što god želiš - šljokice, jestive cvjetiće,... Drži se crvenih i zelenih boja kao baze i nastavi graditi kako god želiš. Samo je nebo granica. 

3. Snjegovići Ove godine jako bismo htjele jedan bijeli Božić. I nema sumnje da ćemo ga pokušati prizvati ovim slatkim kolačićima. Kad je riječ o izradi Snjegovića, kolačiće možeš raditi u valjuškastom ili okruglom kalupu (ovisno o tome želiš li cijelog snjegovića ili samo njegovu glavu). Dizajn je dosta jednostavan - točkice kao oči i gumbići, a maleni komadić mrkve i u ovom bi slučaju mogao poslužiti kao nos. Zar nisu savršeni?

4. Neobični borići Tko je rekao da su borovi uvijek samo zeleni? U modi su već odavno šareni borovi, a krajnje je vrijeme da završe i našem blagdanskom stolu. Prebojaj keksiće u obliku bora u bijelo ili ih ostavi kakve jesu, a kao kuglice dodaj male jestive dekoracije ili perlice. Vjeruj nam, efekt je sjajan i posao jednostavan.  Ako se pitaš odakle krenuti, i za to smo se pobrinuli. Na Instagramu smo pronašli profil prepun ludo dobrih tutorijala! Natalia Campbell influencerica je koja radi stvarno bajkovite keksiće. Sve smo pregledali i bacili se na učenje! Pa, da, bar su u vrijeme Božića čuda moguća. 

Life&style Food blogeri otkrili su nam koje će slastice pripremati za Božić

 

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr