Vrijeme je za uskršnje dekoracije, a doista posebne potpisuje brend Glass Land

glassland.shop Foto: glassland.shop
Vidi originalni članak
  • Zabavna mini kolekcija brenda Glass Land predivno će se uklopiti u interijer okićen za uskršnje blagdane
  • Šarene ptičice, zečići, cvijeće i pisanice dio su ove kolekcije izrađene od stakla, kao što su i drugi ukrasi, ali i nakit ovog domaćeg brenda
  • S umjetnicom Anjom Jelavić koja ih izrađuje, razgovarali smo o detaljima ponude Glass Landa

Uvijek volimo provjeriti što se novo nudi u ponudi već poznatih domaćih brendova pa nam je tako pozornost privukla i nova uskršnja kolekcija brenda Glass Land, savršeno tempirana za uljepšavanje našeg doma novim prigodnim ukrasima!

Anja Jelavić, umjetnica koja stoji iza brenda, s Glass Landom je krenula još tijekom studiranja na Akademiji primijenjenih umjetnosti jer je htjela prvenstveno izraditi komade nakita za sebe. "Na studiju sam kupila sav potreban alat i materijal te krenula eksperimentirati i istraživati tehniku i staklo kao materijal te što se sve može s njome postići".

Anja je opisala kako se zaljubila u "posebnost stakla kao materijala, s nijansama od kojih se mogu izraditi prekrasni komadi". Iako je krenula s nakitom, Anja danas u svojoj ponudi ima i razne ukrase za dom, poput već spomenute nove uskršnje kolekcije, suncatchera i dekorativnih stalaka za biljke!

Kod stvaranja novih dizajna, Anja kaže kako nastaju spontano. "Uglavnom se igram s jednostavnim oblicima koje kroz razne boje stakla spajam i stvaram ono što je mom oku privlačno. Često dobijem i inspiraciju tijekom izrade određenih komada po narudžbi.. prekrasno je što smo svi puni ideja i kad kupac dodatno inspirira umjetnika za daljnji rad. Takvi komadi su mi možda i najposebniji!"
Proces izrade kreće od ideje ili skice te velikim komadima stakla koje Anja dijamantnim nože izrezuje u određene oblike.

 

@glass..land polagani video izrade staklenih uskršnjih dekoracija.  dostupni putem poruke ili na www.glassland.shop #fyp #womeninbusiness #croatianjewelrystore #croatianbrand #eastereggs #zagrebstore #madeincroatia #handmadework #handmadework #handmadeproducts #handmadeprocess #howitsmade #easterornaments ♬ Aesthetic - Gaspar

 

"Nakon toga ide brušenje kako bi se svaki komadić izrezanog stakla doveo do savršenstva. Nakon te pripreme dolazi vrijeme za nanošenje bakrenih folija; koristim razne debljine s raznim podlogama ovisno o debljini stakla ili dizajnu kojeg radim. Bakrena folija je zapravo podloga na koju se lemilicom nanosi bezolovni kositar koji služi za spajanje komada stakla i ostalih metala kao što su alkice, nastavci za prstene i slično. Meni najzahtjevniji dio je poliranje jer je najdugotrajnija faza s obzirom na to da ručno poliram svaki komad dok ga u potpunosti ne očistim od raznih tekućina i slojeva lema i dok ne dođe do potpunog sjaja", opisala je Anja.

Uz nove modele iz uskršnje kolekcije, Anja je otkrila kako su suncatcheri uvijek traženi, posebno kao poklon, dok od nakita njeni kupci najčešće biraju naušnice.

Life&style Dreamhood Wallpapers, poznati domaći brend zidnih tapeta – uskoro otvara svoj prvi showroom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝑮𝒍𝒂𝒔𝒔 𝑳𝒂𝒏𝒅 (@glassland_handmade)

Cijene Glass Land dizajna se kreću od 20 do 100 eura za pojedine predmete, a detalji o svakom predmetu iz ponude mogu se pronaći na www.glassland.shop.

Preslatka uskršnja kolekcija, koja uključuje viseće staklene ukrase u raznim bojama te s motivima cvijeća, ptica, uskršnjih jaja i zečića također je dostupna na webu, s cijenom do 20 eura za pojedini ukras. Anja je trenutno u izradi i malih figurica sa smiješnim kokama, koje će također biti dodane kolekciji te nam uz druge ukrase savršeno ukrasiti dom za proljeće!

Anja nam je otkrila i kako je nedavno postala i dio kolektiva žena dizajnerica, pod zajedničkim nazivom Studio 78, koji se nalazi u Ozaljskoj 78 u Zagrebu te tamo imamo priliku uživo isprobati sav Glass Land nakit te vidjeti ponudu unikatnih ukrasa, kao i Anjine umjetničke slike.

Moda Čini se da će majice u stilu potkošulje i ove sezone biti poželjan komad - Klisab ima baš fora model

Posjeti Miss7.24sata.hr