Vrane, ježevi i jedan modno osviješteni lisac žive u najčarobnijem zagrebačkom izlogu

Mia Elliott
Vidi originalni članak
  • Tko je ovih dana prošetao Petrinjskom ulicom, nije mogao ne zamijetiti jesenski "postav" jednog od najšarmantnijih zagrebačkih izlog 'Jasmina i lutkice'
  • Sve što Jasmina Kosanović Art nudi razigrava maštu, budi dijete u nama i potiče one misli "kupila bih sve odavde", od krpenih lutaka i životinjskih likova do slikovnica i akvarela koje ova umjetnica izrađuje
  • I dok uživamo u jesenskoj rapsodiji njezina izloga i dućana, Jasmina već zna kako će oni izgledati odjeveni u zimsko ruho. Jedva čekamo! 

Svako godišnje doba, kažu, ima neke svoje čari, mirise i boje u koje se uvijek iznova zaljubljujemo. I iako je ljeto svima srcu drago, moramo priznati da je teško odoljeti svemu što jesen, stara šarmerica nudi. Uz otpalo lišće obojano najtoplijim akvarelom, zalaske sunca u nijansama vanilije i šećerne vate, miris pečenog kestenja i prve vatre, ovogodišnju je jesen (opet!) oplemenio i jedan posebno šarmantan izlog u Petrinjskoj ulici u centru Zagreba. 

Smjestilo se u njemu ponešto od svega što zlatne ruke Jasmine Kosanović stvaraju, iako je, kaže, dobar dio stanovnika već odselio u svoje nove domove. Strašilo s uvjerljivo najviše stila od svih strašila na svijetu, odjeveno u frak i elegantni cilindar od svile, vrane što su se ovdje okupile nije uspjelo rastjerati.

 Dapače, nadvilo se nad njima, simpatičnim ježevima utopljenima vunenim šalovima, znatiželjnim miševima i jednim sasvim neobičnim liscem kao kakav zaštitnik, fredasterovskim pokretima mameći slučajne prolaznike da postanu dio ove bajke. 

Life&style Ne možemo se nagledati cvjećarnice Saše Šekoranje nakon redizajna: "Odrazi boja i svjetla na metalnim plohama"

Svaki od stanovnika ovog neodoljivog izloga i dućana njeguje neki drugi modni stil, svakome se na licu iščitavaju neke druge emocije i svaki nam priča neku svoju priču, a neki su od njih toliko dobre pričopričalice da im je Jasmina velikodušno prepustila mjesta glavnih junaka u svojim slikovnicama. Za nekoliko će se dana u jednoj novoj, kaže mi, pojaviti peti put, a kako to s velikim zvijezdama najčešće biva, u narednim će se tjednima otputiti u neke nove pustolovine i avanture, nestrpljivo iščekujući otkriti što ih sve čeka i noseći sa sobom tek sjećanje na izlog koji su nekoć krasili.

Life&style I Pinocchio je spreman za školu: Slastičarnica 'Orijent' ima neodoljivi novi izlog za najslađi početak nastave

Odmah po njihovom odlasku, ovdje će se okupiti neka nova lica, spremna pričati neke nove priče. Ušuljat će se u izlog jedne hladne noći u studenom kada zrak bude mirisao na prve snježne pahulje, a grad spavao, strpljivo čekajući kada će doći vrijeme da se i sami otisnu na put. Jasmina će, kao i uvijek, svakoga od njih ispratiti, a zatim srdačno dočekati one što dolaze, brinući da je u njihovom novom domu svaki detalj na svom mjestu, da su u odličnom društvu i da im je oko srca toplo jednako kao i svima čije će poglede s ulice ukrasti. 

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr