Voliš svježe začinsko bilje? Onda bi za kuhanje trebala naučiti ovaj trik s ribežom

shutterstock Trik za pripremu začinskog bilja
Vidi originalni članak
  • Onaj tko odluči koristiti svježe začinsko bilje pri kuhanju daje jelu vrlo ukusan dodatni štih
  • Kako bi si olakšala pripremu i svo to trganje i čupkanje lišća, možeš se poslužiti ovim genijalnim trikom
  • Za ovaj trik potreban ti je tek jedan jednostavan kuhinjski alat… 

Kuhanje sa svježim začinskim biljem umjesto zamrznute ili sušene verzije uvijek je dobra odluka. Ne samo da se kuhinja ispunjava prekrasnim mediteranskim mirisom, nego je rezultat obično intenzivniji i svježiji okus jela. Idealno je da ga imaš u vlastitom začinskom vrtu, na balkonu, sunčanom prozoru ili u vrtu, no kome se to ne da svakako ga može kupiti.

Ali, priprema zelenih aromatičnih bombica može biti je zamorna. Listovi, od kojih su neki vrlo mali, moraju se čupati sa stabljike i često se lijepe za prste ili nož. Ali, to ne mora biti slučaj ako znaš ovaj trik…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eco friendly products & tips (@tastehaus)

Ovako ćeš lako otrgnuti začinsko bilje sa stabljike

Dakle, potreban ti je ribež za sir. Najprije pripremi posudu obloženu papirom za pečenje kako bi u nju „uhvatila“ sve listove. Zatim jednostavno umetni kraj bilo koje stabljike, bilo sušenog ili svježeg začinskog bilja, kroz jednu od rupa i provuci uz lagani pritisak.
Sito s rupama funkcionira jednako dobro, čak se i listovi mogu uhvatiti direktno u sito ako stabljiku provučeš kroz rupu iznutra.

Life&style Sušenje začinskog bilja: 'uradi sama' aromatični kuhinjski ukrasi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jerry James Stone (@jerryjamesstone)

Ako nemaš pri ruci nijedan od ovih alata, upotrijebi vilicu. Jednostavno stavi začinsko bilje jedno uz drugo na dasku za rezanje, a zatim provuci kroz „šiljke“ vilice kako bi skinula lišće. P.S. ovo je jako dobra tehnika koju možeš primjeniti kad čistiš ribiz. Bobice ćeš također muno lakše i s manje mackanja i packanja skinuzi uz pomoć vilice.

Posjeti Miss7.24sata.hr