Voliš kavu, ali i i čaj? Popij cascaru, 2u1 rješenje!

Instagram @haileybieber
Više i ne brojimo koliko različitih okusa kave i čaja postoji, ali ne možemo ostati ravnodušni na kavu koja to zapravo nije, nego je kao čaj s koji se pravi od kave...
Vidi originalni članak

Ljudi se uglavnom dijele na one koji za "dobro jutro" piju kavu i one koji piju čaj. No, ipak postoji i ona "zlatna" sredina kada su kava i čaj podjednako dragi. Ako si se prepoznala u toj skupini, ova će te vijest možda oduševiti.

Na tržištu je sve popularnije "2u1" rješenje koje je zove cascara.

ZANIMLJIVO Što se događa kad se odrekneš kave

Pitaš se što je to? 

Da, na prvu zvuči kao neki hibrid maskare, no nema veze s tim. Riječ je o proizvodu koji spaja dva najpopularnija topla napitka. Cascara se pravi od sušene kore kave. Tako osušena kora pakira se u filter vrećice poput onih za čaj. Naravno, kora kave u vrećicama je krupnije teksture od klasičnih čajeva na koje smo navikli. Svojim izgledom podsjeća na drvenaste komadiće

Onda, ima li ovaj napitak uistinu okus kave?

Rekli bismo da sigurno ima, nekako bi bilo logično, ali na razočarenje istinskih kavoljubaca, cascara ima, zapravo, voćni okus. Podsjeća na trešnju, ali zbog kofeina je malo i gorkasta. Udio kofeina u cascari je samo 111,4 miligrama po litri napitka. 

ZANIMLJIVO Što svakodnevno ispijanje čaja radi tvom tijelu

Je li cascara onda čaj?

Ne, cascara nije ni čaj. S obzirom na to da se radi od kave, ne možemo je smatrati čajem iako se priprema jednako kao čaj - uranjanjem filter vrećice u vruću vodu. S druge strane, pak, nema okus kave pa nije ni kava. To je jednostavno nešto između što bismo svakako željele vidjeti i na našem tržištu.

A ti?

 

Posjeti Miss7.24sata.hr