Volimo krafne, a volimo i kroasane? Onda treba isprobati 'doissante'! Evo gdje jesti ove "križance"
- Što kada bismo ti rekli da su se dvije omiljene pekarske slastice, krafne i kroasani, stopili u jednu?
- Tvorac te ideje je splitska pizzerija 'The Square Pizza Society' koja će od 1. veljače umjesto pizze posluživati 'doissante'
- Razgovarali smo s vlasnikom Ivanom Marinom koji nam je rekao kako je došao na ideju 'doissanata' i koje će okuse imati u ponudi
- Pročitaj više: U splitskoj pizzeriji je zovu 'pizza with an edge'. Mi bismo dodali i s puno karaktera
Mnogima omiljene i najpoznatije pekarske slastice, krafne i kroasani, sada su se "stopili" u jedan proizvod. Riječ je o 'doissantima' na čiju je ideju došao Ivan Marin, vlasnik splitske pizzerije The Square Pizza Society. Obzirom na to da je karnevalsko vrijeme najpoznatije po krafnama, 'The Square Pizza Society' će cijelu veljaču, umjesto pizze, posluživati krafne, ali ne obične krafne. Porazgovarali smo s Ivanom i zavirili u ovaj zanimljiv koncept koji jedva čekamo isprobati!
Zanimljiva nam je ideja da se u pizzeriji rade krafne. Pa kako ste došli do toga?
Iako je pizza naš glavni koncept, od samog početka imali smo ideju sezonski nuditi nešto više u vidu određenih pop-up aktivacija. Subotom u ponudi imamo sourdough focaccie, a cijelu veljaču smo odlučili posvetiti krafnama. Ti dani oko karnevala tradicionalno su “sezona” krafni, a kako je veljača nekako mirna i van naše glavne sezone pizze, izbor je bio lagan.
Vaše krafne poprilično originalne - predstavljaju spoj krafni i kroasana. Gdje ste pronašli inspiraciju?
U krafne smo se prvi put zaljubili još prije 7 godina pri posjetu Londonu i poznatoj 'Bread Ahead' pekari čija nas je verzija oduševila. Kod njih smo bili i na edukaciji kruha od kiselog tijesta i krafni te polako radili na razvoju svoje idealne krafne. Njihov recept za tijesto smo malo doradili, a poigrali smo se i oblikom i došli do 'doissanta': tijesto krafne (donut) oblikovano kao croissant. Odatle i ime…
Koji će sve okusi biti dostupni?
Od okusa dostupni će biti: marelica, vanilija, malina sa vanilijom i čokolada. Nismo željeli previše eksperimentirati okusima, držimo se klasike u izvedbi od stvarno najboljih sastojaka.
Kakve reakcije kupaca očekujete?
Nadamo se da će se ljudima svidjeti naša verzija krafne i da će prepoznati 'doissant' kao nešto novo u splitskoj ponudi.
Od kada i do kada će 'doissanti' biti dostupni?
Krećemo 01.02. i naš 'Doissant Pop Up' trajat će cijelu veljaču.