Većina ljudi radi ovu pogrešku kad priprema džin tonik - evo kako će najbolje ispasti
- Naravno da obožavamo džin tonik – pa tko ga ne voli?
- Ali, za savršeni užitak u naizgled jednostavnom napitku, potrebno je paziti na male detalje
- A kod spravljanja džin tonika većina nas radi jednu stvar pogrešno
Džin tonik je zapravo superjednostavno piće: dio džina, dva dijela tonika i onda još malo limete. Što se može napraviti pogrešno? Stručnjak za pića Michael Stringer kaže da je također jako bitna i pravilna tehnika točenja.
Sve je u tehnici
Dakle, ako prebrzo natočiš tonik, onda će ti piće biti „praznjikavo“. Naime, tonik će se zapjeniti naglo prema gore te ispustiti pri tome puno CO2, a u čaši gotovo da neće ostati mjehurića.
Ako želiš spraviti savršeni džin, onda toči tonik kao što točiš pivo kad ne želiš da se pjeni. Lagano nagni čašu, polako toči tonik te na kraju polako uspravi čašu. Tako će ti džin tonik biti fino pjenušav i nekako živahnijeg okusa.