Već sad je jasno - ovo će biti najpopularniji trendovi za izgled fotografija na Instragramu u 2022.

Instagram@gisou
Vidi originalni članak
  • Smjer estetike Instagrama ove godine kreće se u nekoliko pravaca
  • Naglasak je najviše stavljen na dijeljenje manje uređenih fotografija i usklađenosti estetike objava
  • Odluči se za onaj koji ti se najviše sviđa i stvori estetski predivan sadržaj na svom Instagram feedu

Nedvojbeno je da se trendovi i estetika Instagrama mijenjaju. Prezasićeni filteri i savršene lokacije i pozadine tako su totalno out. Umjesto njih, u prvi red sad je došao novi val realnih, manje namještenih fotografija koje se sve više pojavljuju na Instagramu.

Uz njih, naglasak je na dijeljenju prirodnih trenutaka, a mijenjaju se i boje filtera. Donosimo ti 8 najvećih trendova kod uređivanja Instagram feedova za 2022.!

1.    Niz od više neuređenih fotografija

U 2022., autentične fotografije stigle su na prvo mjesto, sa svim svojim nesavršenostima. U to se savršeno uklapaju objave serija od nekoliko fotografija u nizu koje pokazuju nenamještene scene. 

Influenceri i celebrityji brzo su postali obožavatelji ovog trenda pa tako dijele mnotvo svojih neuređenih fotografija i videa. Ideja je jednostavna: trebaš samo odabrati jednostavne, neuređene fotografije događanja u tvom životu.

To mogu biti neke random fotografije iz tvojeg albuma kamere, najbolji trenuci prošlog mjeseca ili neki poseban događaj.

2.    Instagram fontovi unutar fotografija

Ako si u zadnje vrijeme na Instagramu primijetila više popularnih memeova s fontovima koje možeš pronaći i sama prilikom uređivanja fotografija na Instagramu, to nije slučajno.

Prije su se morali koristiti prilagođeni, posebni fontovi koje je često trebalo napraviti u drugoj aplikaciji. Sad to više nije slučaj, jer se sve više koriste fontovi koji se već nalaze unutar Instagram aplikacije, a stvaranje memeova nikad nije bilo lakše.

3.    Zamućene fotografije

Vidiš duplo? Nisi sama. Kod ovog Instagram trenda sve je u fotografiji koja je izvan fokusa, a verzije mogu biti od suptilno zamućenih do potpuno mutnih snimaka.

Ovaj trend veže se uz prvi koji smo spomenuli, a ti je dijeljenje stvarnog, neuređenog sadržaja, uhvaćenog u trenutku. Ovo možeš postići tako što ćeš dodati pokrete kod fotografiranja ili korištenjem VSCO mutnog filtera za uređivanje.

4.    Ružičasti tonovi i nijanse

Iako filteri u bojama općenito imaju smanjeno korištenje, jedna je nijansa ipak ostala popularna.

U 2022. svijet, barem onaj na Instagramu, gledamo kroz ružičaste naočale, odnosno kroz ružičasti filter. Ružičasti filter ovaj put ide ruku pod ruku s zrnatim retro filterima za pravi nostalgični dojam iz 90-ih.

Instagram trikovi Bambi poza, dvostruki trokut... uz ove profi trikove lako je napraviti savršenu Instagram fotku

5.    Motivi iz 70-ih

Jedan od najvećih estetskih trendova na Instagramu trenutno zasigurno je korištenje popularnih dizajna inspiriranih 70-ima.

Od simbola za mir i smajlića to funky fontova, motivi iz 70-ih pojavljuju se svuda na Instagramu.

Ovoj estetici boja poput avokado zelene, senf žute i zagasito plave, dan je moderan “štih” uz korištenje ružičaste boje u nijansi žvakaće gume.

6.    Estetika reels objava

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Yasamine Durali (@yasduralii)

Dok se većina Instagrama odmiče od striktno posloženih estetika, jedanko se ne može reći za Instagram Reelse.

Reels objave, poput ovog primjera iznad, koje su u zadnje vrijeme postale popularnije, tipično uključuju seriju fotografija ili klipova uz glazbenu pozadinu koja je trenutno u trendingu, tamni filter koji pridodaje atmosferi i poseban font teksta u neutralnoj boji.

7.    Tamno i zrnato

Vedre i jake boje su out, a tamno i zrnato je in – ne zvuči baš privlačno, zar ne? No, kad isprobaš, dobiva se rezultat koji se ne cijeni dovoljno, a podsjeća na editorijalne fotografije visoke mode.

Ovaj trend posebno je popularan kod europskih influencera i stvaratelja sadržaja, poput modne urednice Polly Sayer. Njene fotografije izgledaju kao da su upravo izašle sa stranica modnog časopisa.

Fotografije kreativne urednice i direktorice Aylin Koenig također su odličan primjer ovog trenda. Njene fotografije kroz cijeli Instagram feed totalno su nezasićene bojom. Rezultat je prigušen i minimalistički izgled.

Tko bi rekao da jedna Instagram estetika može biti tako chic?

8.    Mijenjanje sezonskih paleta boja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli UK Travel Blogger ✈️🇬🇧📍London (@kelseyinlondon)

Posljednji Instagram estetski trend toliko je neprimjetan i usklađen da je mogao proći i neprimjećen. Popularan je kod stvaratelja sadržaja i dizajnera, a trik se krije u mijenjaju palete boja zajedno s godišnjim dobima.

Boje se postupno mijenjaju od tamnih jesenskih tonova do nježnih pastelnih u proljeće. Britanska influencerica i blogerica Kelsey in London, odlično je savladala vještinu suptilne promjene boja i stvara sadržaj koji je uvijek savršen za svako pojedino godišnje doba.

Koju god Instagram estetiku od ovih trendova odabrala, ključno je da sadržaj stvaraš promišljeno i namjerno te da unaprijed planiraš kako će tvoja sljedeća objava izgledati uz ostatak tvojeg Instagram feeda.

FUN Ova žena sprda se sa stiliziranim Instagram fotkama poznatih i slavnih - i urnebesna je!

Posjeti Miss7.24sata.hr