Uživancija u metropoli: Ljetna zabava, vrhunska glazba i gastro delicije ovog tjedna u Zagrebu

Pixsell/WENN
Vidi originalni članak
  • Zagreb ovoga ljeta vrvi događanjima! Od gastro do glazbenih festivala, svirki i koncerata na otvorenom, ljetnih kina i summer sessiona - svatko će naći nešto za sebe
  • Glavni grad se nakon dvije godine mirovanja preporodio i ponovno oživio!
  • Probrali smo najdraže nam glazbene-gastro evente ovoga tjedna u Zagrebu

Zagreb je odavno ljeti prestao biti grad duhova, a brojni ljetni eventi, koncerti, festivali i događanja još su brojniji otkako su oslabile mjere. Nekako je lakše preživjeti dan na poslu kada znamo kako nakon njega možemo birati između gastro festivala u parkovima, koktelima na krovovima nebodera i open air koncertima. Ponuda je raznolika i svaki tjedan nam donosi nešto novo i posebno, a evo što sve ovoga tjedna možeš posjetiti u Zagrebu.

Placebo u Zagrebu

Engleski alt-rock velikani Placebo vraćaju se u Zagreb i to na omiljenu gradsku pozornicu ŠRC Šalata večeras, 27. lipnja. Ako nemaš ulaznicu, još uvijek ih možeš kupiti na Entriu za 260,00 kn. Koncert počinje u 20:30, a mi mislimo kako je ovakav koncert u ponedjeljak savršen način za početak ovog vrućeg lipanjskog tjedna.

Life&style U Bol se vraćaju Graffiti na gradele - stižu neki od najvećih europskih muralista

Corona sunset sessions

Omiljeni zagrebački ljetni event ponovno je u gradu! Corona Sunsets Sessions počinje 29. lipnja i trajat će sve do 31. srpnja, na krovu Zagrebačkog plesnog centra u Ilici 10. Savršen način za opustiti se nakon napornog dana uz nezaboravne zalaske sunca, chill ritmove, hladnu Coronu i osvježavajuće koktele. Dobro poznata lokacija ove godine oduševit će posjetitelje posebnim uređenjem i detaljima inspiriranim prirodom, zalascima sunca i ljetom - savršena utjeha dok čekamo godišnji. 

Za sve aktualne informacije, posjeti njihovu stranicu.

Pizza Festival

Prvi hrvatski festival specijaliziran za pizzu - Pizza festival uveseljava nas na zagrebačkom Kegliću sve do 3. srpnja. Pizza majstori pripremat će klasike poput Napoletane i Romane, ali i neobične kombinacije, morske, strane, domaće, kao i Plant based pizzu. Osim pizze, na pizza festivalu moći ćeš probati i jela od pizze poput soparnika i komiške pogače. Institut za pizzu, ResTač, Picnic i Beg’s branit će boje/okuse ovoga megapopularnog jela. Za slastice će biti zadužen Robert Hromalić, a od zanimljivosti izdvajamo tostirani sladoled i Crepes Suzette. Za atmosferu su zaslužni DJi, a Robert Mareković otvorit će ovaj jedanaestodnevni gastro-glazbeni maraton. Što se tiče pića - neće nedostajati ni pive ni ljetnih koktela.

Više informacija o festivalu saznaj na njihovoj Facebook stranici.

Botanica sessions

Botanica Sessions Live dobiva svoj nastavak. Nakon odlične svirke Nike Turković, vrijeme je za house poslasticu koju će nam pripremiti vrhunska imena domaće DJ scene Pepi Jogarde i Mario Kolonić Pytzek. Idealnom ljetnom okruženju i nezaboravnom doživljaju dodatno pridonosi prekrasan ambijent Parka Bele IV na Gornjem gradu, aka Vranyczanyeva poljana, s nenadmašnim pogledom na Zagreb. Botanica Sessions Live još jednom priprema vrhunsku zabavu kojom želi proslaviti početak ljeta, i godišnjih odmora uz glazbu i osvježavajuće Botanica koktele.

Više o eventu pročitaj na službenoj stranici. 

41. Večeri na Griču

Poznati zagrebački glazbeni festival vraća se i ove godine, a od 1. do 29. srpnja svi će posjetitelji u vrhunskoj glazbi moći uživati na predivnoj lokaciji, u atriju Klovićevih dvora na Gornjem gradu. Jedan od najstarijih zagrebačkih ljetnih festivala i ovog će ljeta okupiti poznata domaća i strana glazbena imena klasične, etno i jazz glazbene scene. Tijekom devet koncerata na otvorenom, publika će između ostalih, imati priliku čuti naš poznati duo, Tihomora Hojsaka i Filipa Novosela, kao i u nastup Zagrebačkih solista.

Cjelokupan program potraži na službenoj Facebook stranici Večeri na Griču!

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr