Uz pomoć ovog lukavog trika, božićni kolačići se neće osušiti i stvrdnuti, ma kako dugo stajali

Pexsels / Marta Dzedyshko
Vidi originalni članak
  • Najvrjednije domaćice već ovog vikenda počinju s pečenjem kolačića za Božić
  • Glavni problem je kako ih sačuvati od ukućana, dok je drugi kako da zadrže svježinu danima ili čak tjednima
  • Većina božićnih sitnih kolača ima takvu recepturu da mogu dugo "stajati", no usput bi mogli postati suhi i tvrdi. Uz pomoć ovog trika to se neće dogoditi, ostat će hrskavi, sočni i meki jako dugo
  • Pročitaj također: 9 pogrešaka koje se mogu dogoditi dok pečemo božićne kolačiće i kako ih izbjeći

Božićno vrijeme je vrijeme kolačića i ništa ne čini advent slađim od domaćih poslastica. Ali ne jednom se svakoj vrijednoj domaćici dogodilo da joj sitni kolači, lijepo spremljeni da dočekaju božićni tjedan, u međuvremenu postanu tvrdi i suhi. Uz jednostavan trik će kolačići ostati svježi i prekrasno mekani dulje, i "izdržati" tijekom cijele božićne sezone. Osim, ako ih ukućani kojima zazubice rastu i na one skrivene, ne provale i pojedu.

A najbolja stvar? Ovdje ne prodajemo nikakvu čarobnu kutiju koja zadržava svježinu (ako si pasionirana pekarica, sigurno već imaš raznih kutija za kolačiće) - sve što ti treba vjerojatno već imaš kod kuće! A to je... obična jabuka. Nareži nekoliko tankih kriški jabuke. Stavi kriške s kolačićima u kutiju koja se može dobro zatvoriti. Tajna je u vlažnosti jabuke: kolačići je upijaju i ostaju prekrasno mekani i svježi.

Life&style Ove zvjezdice od marcipana nježno se tope u ustima, a imaju okus poput Božića

Kako bi trik s jabukom optimalno radio, moraš misliti na nekoliko stvari

Tri trika kako bi trik s jabukom funkcionirao...

Redovito mijenjaj kriške jabuke

Zamijeni kriške jabuke svakih dva dana kako bi spriječila pojavu plijesni.

Kako staviti kriške jabuke u kutiju?

Kriške jabuke nemoj stavljati direktno na kolačiće, već kao podlogu koristite komad papira za pečenje. To će spriječiti da kolačići poprime okus jabuke.

Dobro zatvori kutiju

Uvijek koristi hermetički zatvorenu kutiju za kekse kako bi se vlaga zadržala u njoj.

Zašto trik s jabukom tako dobro funkcionira?

Kolačići s vremenom gube vlagu i postaju suhi. Jabuka neprekidno otpušta vodu koju kolačići upijaju. Ovaj princip funkcionira na sličan način kao i kruh koji želiš zadržati svježim. Trik je posebno učinkovit s pecivima koji se brzo suše, kao što su vanilin kiflice, zvjezdice od cimeta ili kolačići s kiselim vrhnjem.

Life&style Slastičarka Petra Jelenić otkrila nam je svoj recept za neodoljivu blagdansku slasticu - tajna je u konjaku

Posjeti Miss7.24sata.hr