Uz ovaj fenomenalni recept za jaffa kekse osvojit ćeš srce i najgoreg neprijatelja
- S dolaskom hladnijeg vremena, volimo kućna druženja te mirise iz pećnice
- Iako volimo i slana jela, deserti ipak imaju prednost
- Ovog puta smo pronašli recept za domaću verziju popularnih jaffa keksa
Kombinacija čokolade i naranče oduvijek nam je jedna od dražih, a jaffa keksi jedan od omiljenih kupovnih deserata. Iz tog razloga smo odlučili potražiti recept za mnogima omiljene kekse. Nakon što probaš ove kekse, više nećeš željeti jesti one kupovne, a i tvoji prijatelji i obitelj bit će također oduševljeni ovim ukusnim desertom.
Biskvit:
- 4 jaja
- šećer
- 2 žlice glatkog brašna
- 2 žlice oštrog brašna
- naribana korica naranče
Žele:
- šećer
- 400 mililitara soka od naranče
- 1 puding od vanilije
Čokoldna glazura:
- 150 grama čokolade za kuhanje
- 9 žlica ulja
Priprema:
- Dobro izmiksaj 4 jaja i 4 žlice šećera mikserom dok ne dobiješ lijepu smjesu.
- U posebnoj zdjeli pomiješaj brašno te naribanu koricu naranče.
- U smjesu jaja i šećera, dodaj pomiješano brašno i koricu naranče, a zatim dobro promiješaj.
- Dobivenu smjesu stavi na papir za pečenje kojim je obložen pleh te sve skupa u pećnicu na 10 minuta.
- Kad biskvit poprimi zlatnu boju, izvadi ga iz pećnice i pusti da se ohladi.
- U lonac stavi šećer, sol, prašak za puding te sok od naranče. Ovu smjesu miješaj na laganoj vatri sve dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
- Čašom ili modlicom izreži krugove u ohlađenom biskvitu te na njih stavi prethodno dobivenu smjesu te pusti da se ohladi.
- Dok se smjesa hladi, na laganoj vatri otopi čokoladu za kuhanje uz dodatak ulja.
- Nakon što dobiješ lijepu čokoladnu glazuru, prelij ju preko krugova biskvita na kojima je žele.
- Kekse stavi u hladnjak kako bi se čokolada stvrdnula prije posluživanja.
Kako bi si olakšala i ubrzala pripremu, umjesto pravljenja želea, na biskvit možeš staviti i pekmez od naranče. Za koju god verziju se odlučila, nadamo se da ćeš uživati. Dobar tek!