Uskoro ćemo Plitvice obilaziti za samo 10 eura po osobi i diviti im se u najljepšem jesenskom ruhu

Pixsell/Bruno Fantulin
Vidi originalni članak
  • Svi koji su Plitvička jezera posjetili za jesenskih dana, složni su da izgledaju posebno veličanstveno i da je jesen na Plitvicama  poseban doživljaj koji se apsolutno mora iskusiti
  • I ove jeseni naš najljepši nacionalni park ima svoj tradicionalni promotivni tjedan, a što znači da nas ponovno čekaju najpovoljnije cijene ulaznica
  • U promotivnom tjednu sudjeluju i hoteli Jezero i Plitvice, ali i restoran Lička kuća, svaki nudeći posebne jesenske aranžmane i posebne ponude

Ne postoji godišnje doba u kojem Plitvička jezera ne izgledaju veličanstveno, pa samim time ni ono u kojem izlet na njih nije dobra ideja, no mnogo je onih koji su, vidjevši ih u svim izdanjima, donijeli presudu da je jesen na Plitvicama ipak poseban doživljaj koji se apsolutno mora iskusiti barem jednom.

Ako se nas pita, najradije bismo se nakon šetnje ovom jesenskom čarolijom, i nakon što iz prvog reda pozorno popratimo igrokaz slapova i jezera odigran u najposebnijoj kulisi, sa zastorima od lišća u vatrenim nijansama, smjestili u jednu od popularnih kućica na stablima i čekali da nas probude prve zrake sunca, jednom kada se probiju kroz maglu što se šunja među krošnjama.

Life&style Vikend u krošnjama: retro detalji i jacuzziji u hladovini drveća dio su ove glamping čarolije

Bilo da vremena imamo tek za jednodnevni izlet, cijeli vikend ili možda nekoliko dana, na kalendarima vrijedi zaokružiti prvi tjedan mjeseca listopada jer u njemu naš najljepši nacionalni park tradicionalno održava svoj promotivni tjedan, a što znači da nas ponovno čekaju najpovoljnije cijene ulaznica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Plitvice Lakes National Park (@plitvicelakesnp)

Od 1. do 8. listopada cijena ulaznice za odrasle iznosit će tek 10 eura, 6,50 € za studente te 4,50 € za djecu od 7-18 godina starosti,  a ovogodišnji promotivni tjedan posebno je značajan jer se obilježava 44. obljetnica međunarodnog značaja – dana kada je UNESCO  ovaj djelić raja uvrstio na popis svjetske baštine.

Life&style Slovenski dvorac Otočec na rijeci Krki posebno šarmantno izgleda u magli i bojama jeseni

Ulaznice je potrebno kupiti online, a preporuka parka je da unaprijed odaberemo neki od programa posjeta ili pak preuzmemo njihove aplikacije kako bismo bolje isplanirali posjet. U aplikaciji možemo označiti svoje parkirno mjesto, pronaći informacije o smještaju i restoranima, ali i opće informacije o parku te edukativne sadržaje o vrijednostima najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj.

Svi zaljubljenici u prirodu također će imati priliku za jednodnevno ili višednevno opuštanje u jesenskoj idili uz posebne ponude jesenskih aranžmana u hotelima Jezero i Plitvice, a koji su smješteni u samom srcu parka, dok nas u Ličkoj kući, jednom od najpoznatijih restorana Nacionalnog parka Plitvička jezera, tradicionalno očekuje pravo gastronomsko blago obogaćeno povijesnom i kulturnom baštinom ličkog kraja. 

Posjeti Miss7.24sata.hr