Uobičajeno 'jaje na oko' pretvorit će se u kraljevski doručak uz ovaj dodatak!

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Zar "jaja na oko" nisu jedan od najomiljenijih klasika na našem tanjuru?
  • Ipak, možda je vrijeme da ovaj brz i ukusan doručak ili prilog podignemo na višu razinu
  • Savršen dodatak prženim jajima je parmezan, zbog kojih se zalogaji dobro poznatog i dostupnog jela pretvaraju u zalogaje dostojne kralja

''Jaja na oko'' jedan su od najdugovječnijih kulinarskih klasika koji se nađu na našem tanjuru. Sigurno imaš omiljeni način spremanja ovog brzog i jednostavnog priloga punog proteina. S mekanom ili tvrđom sredinom, s hrskavom koricom ili tek lagano pečenima, u jajima na oko možemo uživati u bilo koje doba dana, a s jednim dodatkom koji nerijetko imamo u hladnjaku, mogu nam pružiti još bolji doživljaj.

Kulinarske tajne Ovaj iznenađujući sastojak učinit će kajganu ili jaje na oko još ukusnijima

Tajna je u parmezanu za kojeg već znamo da daje dubinu i kompleksnost jelima popust tjestenina, rižota juha ili salata. No, sada ga možeš upotrijebiti kako bi začinila jaja i tako proširila svoj meni. 

Parmezan se uostalom smatra jednim od najzdravijih vrsta sireva, a bogat su izvor minerala poput željeza, magnezija, kalija i cinka. 

Za početak dana za šampiona na ovaj način ćeš osigurati dugotrajnu sitost i dovoljne količine energije, a a ovim jelom priuštit ćeš si odlične zalogaje u bilo koje doba dana. Donosimo ti i recept kako bi ti užitak bio potpun!

Srećom, priprema nije komplicirana, a trebat ćeš izdvojiti tek 10-ak minuta i osigurati prilično osnovne sastojke koje već vjerojatno imaš u hladnjaku. 

Kućni trikovi Evo zašto bi za tvrdo kuhana jaja ponekad trebala koristiti – ribež za sir!

Sve što ti treba: 

  • Jaja
  • Parmezan
  • Maslac ili maslinovo ulje
  • Začini poput peršina ili timijana
  • Sol i mljeveni papar

A sada od ovih jednostavnih namirnica možeš izraditi ukusno jelo:

  1. Odaberu tavu koja će veličinom odgovarati broju jaja koje ćeš pripremati
  2. Namaži dno tave masnoćom, a zatim jednakomjerno rasporedi ¼ šalice parmezana
  3. Sir zagrijavaj dok se ne pojave mjehurići, otprilike 30 sekundi do minute
  4. Na sir direktno razbij jaja i lagano ih prži dok im se ne formiraju krajevi (oko dvije minute)
  5. Tavu poklopi i nastavi pržiti jaja na umjerenoj vatri pazeći da žumanjak ostane tekući (oko jedne minute) 
  6. Jaja začini solju i paprom ili začinskim biljem po izboru 

Dobar tek!

Posjeti Miss7.24sata.hr