Umjetnički projekt Pop Up Drama: zagrebačke ulice postaju kazališne pozornice

Pixsell/Sanjin Strukic
Vidi originalni članak
  • U Zagrebu se od 10. do 15. rujna održava drugo izdanje umjetničkog projekta Pop Up Drama
  • Donjogradske ulice postaju poprišta kazališnih predstava, a projekt je svečano otvoren uprizorenjem slavne drame Miroslave Krleže - "Gospoda Glembajevi"
  • Specifične scenografije po završetku predstava u prostoru ostaju još 48 sati te služe kao dopadljive instalacije za fotografiranje

U Zagrebu se trenutačno održava Pop Up Drama,  jedinstvena urbana intervencija kojoj je cilj poznate donjogradske lokacije pretvorit će u mjesta na kojima ćete moći doživjeti jedinstveno kazališno iskustvo. Ovaj umjetnički projekt, proizišao iz kreativne radionice umjetničke organizacije TeatruM i Katapult promocije, svoju je premijeru imao u lipnju prošle godine kada je oduševio građane.

Filmski hitovi Zbog jednog razloga svi bruje o novom filmu Jennifer Lopez koji dolazi u naša kina

Ove godine organizatori su se odlučili na jesensko izdanje, a događanje je otvoreno uprizorenjem drame "Gospoda Glembajevi" Miroslava Krleže koje je izvedeno na Europskom trgu. Osim scenografije, specifičnost ove predstave krila se u tome što su glavne likove tumačila djeca. Sudeći prema fotografijama i dojmovima okupljenih, publika je uistinu uživala.

Na rasporedu su još dvije predstave

Za sve ne koji su propustili otvorenje na programu su još dvije predstave. Tako će se u četvrtak, 12. rujna na Svačićevom trgu početkom u 12 sati uprizoriti drama hrvatskog književnika Marijana Matkovića "Slučaj maturanta Wagnera", dok nas u petak 13 rujna u 18 sati  u Dežmanovom prolazu očekuje prava poslastica - predstava inspirirana slavnim dječjim romanom "Zvižduk s Bukovca" književnika Zvonimira Milčeca.

Mlade nade Snima se film o Elvisu Presleyu - jesi li zadovoljna izborom glumca koji će glumiti Kralja?

Scenografija postaje foto kutak

Nakon izvedbi sve privremene scenografije ostaju na gradskim ulicama još 48 sati, a prolaznici i namjernici pozvani su da se u njima sami fotografiraju i stvaraju vlastite pripovijesti te ih objavljuju društvenim mrežama pod hashtagom #PopUpDramaZagreb.Kao što navode autori projekta, ove atraktivne kazališne scenografije sagrađene od recikliranih materijala i odbačenih predmeta te postavljene na frekventnim zagrebačkim lokacijama. Umjetnički dizajnirane scenografije predstavljaju scene iz antologijskih djela hrvatske dramske književnosti i autora biografski i/ili tematski vezanih uz Zagreb.

Posjeti Miss7.24sata.hr