U ovom jesenskom povrtnom specijalitetu uživat će svi oko tebe, a možeš ga jesti toplog i hladnog

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Ako voliš takozvani „flammkuchen“ ili kolač s lukom, onda će te oduševiti i ovaj recept 
  • Ovo rajsko jelo jednostavno će svi obožavati! 
  • Donosimo ti recept za povrtni kolač iz lima koji možeš vrlo jednostavno i brzo spraviti  

Ukusni povrtni kolač je pravi recept za hladne jesenske dane. Topli kolač možeš nadjenuti s omiljenim sortama povrća - stoga će garantirano biti dobar svakome. Osim toga, ovaj povrtni kolač s tijestom od svježeg sira i ulja brzo se spravlja i neodoljivo miriše na jesen. 

Sastojci 

Za tijesto: 

• 200 g pšeničnog brašna 

• 1 žličica šećera 

• 1 pakiranje praška za pecivo 

• 125 g jestivog škroba

• 50 ml maslinova ulja 

• 50 ml vode 

Super recept Brzi recept: pizza iz tave bez kvasca je za prste polizati, probaj!

Za nadjev: 

• 200 g mladog luka

• 150 g mini rajčica

• 300 g tikvica

• 2 glavice luka

• 3 žlice maslinova ulja 

• 2 jaja

• 150 g punomasnog vrhnja

• 4 žlice mlijeka

• sol i papar

Priprema

1. Operi mladi luk te nareži na trake širine 2 cm. Operi tikvice te nareži na kockice. Oguli luk te nareži na kockice. Ugrij ulje u loncu te pirjaj mladi luk nekoliko minuta. Dodaj tikvice i luk, poklopi pa pirjaj oko tri minute. Začini solju i paprom. Potom ostavi da se ohladi. 

2. Operi te prereži mini rajčice. Namasti dno kalupa za pitu (promjera 28 cm) te zagrij pećnicu na 200 stupnjeva (gore/dolje). 

3. Za tijesto stavi sve sastojke u posudu te s pomoću miksera zamijesi glatko tijesto. Potom izvaljaj tijesto na pobrašnjenoj površini pa stavi u kalup za pitu. Izvuci rub oko 1 cm prema gore. Tijesto više puta probodi vilicom. 

miss kuha Recept za tjesteninu s crnim vinom osvaja Internet - i jasno nam je zašto

4. Rasporedi povrtnu mješavinu po tijestu. Pomiješaj u posudi vrhnje, jaja i mlijeko te začini solju i paprom. Potom prelij to po povrću. Raspodijeli po tome prerezane rajčice. Stavi povrtni kolač u pećnicu te peci oko 30 minuta. 

Savjet: dok je povrtni kolač još vruć, možeš ga začiniti nasjeckanim peršinom ili vlascem. Uživaj u kolaču dok je vruć, a i dok je hladan.   

Posjeti Miss7.24sata.hr