U centru Zagreba otvoren je novi restoran 'But', raj za ljubitelje vrhunskih mesnih zalogaja i dobrog vina
- U utorak, 2. svibnja, u Margaretskoj ulici 1 otvoren je restoran 'But #MeatTheKing', mjesto gdje se u opuštenoj casual atmosferi nude vrhunski komadi mesa, kvalitetna vina na čaše i dobra zabava
- Iza novog restorana stoje vlasnik brenda Meat The King Tihomir Smoljanec, poduzetnik Tomo Ricov, a za maštovita jela zadužen je chef Mario Bobanović
- „Kod nas gosti mogu očekivati neočekivano“, izjavio je Smoljanec
Zagrebački restoranska scena sada je bogatija za pravi biser, meku za ljubitelje vrhunskih visokokvalitetnih komada mesa. „Željeli smo stvoriti mjesto gdje će se gosti družiti u opuštenoj i neformalnoj atmosferi uz vrhunske namirnice i jednako vrhunska vina, ali uz pristojne cijene“, opisao je svoj novi projekt jedan od vlasnika, Tihomir Smoljanec.
„Sa našeg menija mogu istaknuti carpaccio od cijelog T-bona, tartar od odležane junetine, jela od goveđeg repa i sporo kuhane obrazine. Također nudimo i 36 mjeseci odležani pršut i domaću kuhanu šunku od crne slavonske svinje koje režemo ručno pred gostima. Od vrhunskih komada mesa radimo sendviče koje poslužujemo na drvenim daskicama, kako bi gosti mogli dijeliti jela te uživati u okusima i maštovitim jelima koje osmišlja chef Mario Bobanović“, dodao je Smoljanec.
U finim jelima može uživati 45 gostiju u unutrašnjem prostoru te gotovo još toliko na terasi koja će zasigurno biti dupkom puna u nadolazećim toplijim danima. Ponuda vina impresivna je gotovo jednako kao i ponuda jela, a 80 posto je riječ o vrhunskim domaćim vinima, a bogata je i ponuda pjenušavih vina i šampanjaca. Cijene se kreću od 3,50 eura pa sve do 25 eura za ozbiljnije komade mesa, poput odležanog Rib-eye steaka.
Osim dobrog mesa, u 'Butu' se radi domaća focaccia, a nude se i domaće čvarkuše jednog OPG-a iz Slavonije. Za desert se nude salenjaci s domaćom marmeladom iz spomenutog OPG-a, te crumble.
Ukratko, 'But' je idealno mjesto za istinske mesoljupce koji jelo od vrhunskih namirnica žele nadopuniti čašicom finog vina.