Tulipani od jaja i mladog luka bit će instagramičan i ukusan dodatak svakom uskršnjem stolu
- Kuhana jaja i tulipane može se pronaći na gotovo svakom uskršnjem stolu, a nas je oduševila zgodna ideja u kojoj jaja postaju tulipani
- Osim što je sam recept vrlo jednostavan, razlog našeg oduševljenja leži i u tome što su ovi ljutkasti zalogaji jedna od najinstagramičnijih opcija na koje smo naletjeli
- Princip je vrlo jednostavan - potrebna su nam tvrdo kuhana jaja od kojih bjelanjak postaje glava tulipana, žumanjak koristimo za izradu punjenja cvjetova, a mladi luk postaje stabljika cvijeta
Svaka od nas, uopće ne sumnjam, ima mobitel prepun screenshotova raznih ideja na koje smo nekada, negdje u bespućima interneta naletjeli, i pomislili kako je to ideja koju moramo isprobati prvom prilikom, ali se to isprobavanje na kraju nikada nije dogodilo. Nemam staklenu kuglu kojom bih zavirila u budućnost, no sigurna sam da recept za 'deviled eggs' iliti vražja jaja po naški, oblikovana u tulipane, nisu jedna od tih ideja.
Recept je to kojeg mi je Instagramov algoritam suptilno gurnuo pod nos nakon što je uvidio da u fotografije i reelse uskršnjih dekoracija gledam tisućinku sekunde duže nego u ostale objave, no za razliku od ostalih sadržaja koje mi ovakvim metodama redovito servira, ovo je ideja na kojoj sam mu doista bila zahvalna i koju jedva čekam isprobati.
Osim što je sam recept vrlo jednostavan, razlog mog oduševljenja leži i u tome što su ovi ljutkasti zalogaji jedna od najinstagramičnijih opcija na koje sam naletjela, a iako mi se zbog jaja i oblika tulipana učinila savršenim dodatkom uskršnjem stolu, zapravo ne vidim razloga zašto ovo ne bi bilo nešto čime ćemo svoje goste impresionirati i stol začiniti kad god to poželimo.
Princip je vrlo jednostavan - potrebna su nam tvrdo kuhana jaja od kojih bjelanjak postaje glava tulipana, žumanjak koristimo za izradu punjenja cvjetova, a mladi luk postaje stabljika cvijeta. Uz dodatak nekog dodatnog jestivog zelenila poput peršina ili celera, kažu neki, možemo svoje tulipane složiti u veliki buket i poslužiti u vazi, no s obzirom na težinu cvjetova, nekako više povjerenja imam u opciju gdje leže položeni na kakvom tanjuru ili pladnju.
Iako u većini recepata možemo vidjeti bijele tulipane, meni se jako svidjela ideja da se izrade ružičasti, a sve što je potrebno učiniti da bismo ih dobili je oljuštena jaja ostaviti natopljena u vodi u koju smo dodali naribanu ciklu, dvije žlice šećera i dvije žlice octa. U vodi ih ostavljamo u frižideru barem 3 sata kako bi boja bila što intenzivnija. A evo i samog recepta!
Sastojci:
- jaja
- paprika u prahu
- sol
- kremasti sir
- mladi luk
Priprema:
1. Skuhamo jaja utvrdo i pustimo ih da se u potpunosti ohlade prije nego što krenemo izrađivati tulipane. Po želji ih obojamo ciklom prije rezanja.
2. Zarežemo vrh jaja u križ i malčice niz strane, taman koliko je dovoljno da žumanjci iskliznu iz bjelanjaka.
3. U zdjeli pomiješamo žumanjke, kremasti sir, sol i papriku, a kada smjesa bude fino izrađena, premještamo je u vrećicu kako bismo je lakše istiskivali u jaja.
4. Pripremljenom smjesom napunimo bjelanjke.
5. Slamkom probušimo rupu na dnu jaja i u svako umetnemo mladi luk - stabljiku cvijeta.