Trik kako razbiti jaje zagovaraju kao genijalan, a zapravo je opasan po zdravlje i gnjusan

shutterstock
Vidi originalni članak
  • Svakodnevna i jednostavna stvar - razbiti jaje. Ipak, domišljanju trikova kako to najlakše učiniti nikad kraja
  • Ovaj se u posljednje vrijeme provlači društvenim mrežama kao genijalno lagan
  • I je, ali mislimo da ga nećemo usvojiti jer sa sobom nosi neke rizike 

O čemu je riječ. Jaje zapravo s određene visine, 40-50 centimetara samo ispustiš u tavu. ono se naravno razbije, nikuda se ne prolije, nema tuckanja niti guranja palčeva u jaje da razdvojiš ljusku. Pljus, to je zvuk profesionalnog kuhara koji vješto razbija jaje, jednom rukom. Čini se da nije važno koristiš li bočnu stranu svoje tave, običnu posudu ili čak kuhinjski pult, pukotina će uvijek ispasti savršena. I čiste ruke također. Za razliku od ostalih metoda gdje se jaje može rasprsnuti u žućkastu zbrku.

Samo ljusku onda elegantno izvadiš iz tave, a jaje se nastavi peći. Pogledaj...

Postoji dobar razlog zašto jaja ne bi trebala razbijati o rubove posuda ili lonaca

@nelliesfreerange

Look ma, no shell! 🍳•The #eggcrackchallenge works best with our #freerangeeggs because of their strong, thick shells. #lifehack #nelliesfreerange

♬ Pump Up The Jam - The Hit Crew

Važno je napomenuti, da jaja kokoši slobodnog uzgoja imaju jače ljuske zbog toga što kokoši jedu dovoljno zrna da mogu napraviti lijepe, jake ljuske. Čvršće ljuske vjerojatnije će savršeno puknuti, kao što je prikazano u videozapisu.

Ipak, ovu metodu me bismo preporučili

Iako će ti ovaj trik pomoći da bez muke svaki puta razbiješ jaje (i ona se ne razlije posvuda), zapravo i nije toliko preporučljiv. Naime, ljuska aterira u tavu, odnosno upadne u jaje koje ćemo jesti, a na ljuski može biti kokošjeg izmeta, perja i drugih nečistoća koje mogu prenijeti bolesti poput salmonele. Čak i ako se salmonela uništi na visokoj temperaturi, gnjusno je jer je prljavo. Ako pak ideš prati jaje da to spriječiš, daješ si više posla nego da si ga razbila na uobičajen način.

Život Jaja su najnovije tajno oružje u borbi s kilogramima? Evo kako pomažu mršavljenju

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr