Torte inspirirane poznatim bajkama - tako lijepe da bi nam (gotovo) bilo žao pojesti ih

Instagram@marinmamuza
Vidi originalni članak
  • Umjetnicu koja stoji iza brenda Inspired To Taste primjetili smo zbog bajkovitih pita s prizorima iz Crvenkapice, Petra Pana, Male sirene
  • No, prezabavni su i njezini keksi i macaroni inspirirani odjećom i modnim dodacima
  • Ne nedostaje ni pravih, visokih torti - prava jestiva umjetnost

Mnogo prekrasnih torti čiji autori nisu samo slastičari već, slobodno možemo reći, i umjetnici smo se nagledali. Uz slične torte koje radi i maštovite kekse, ova američka slastičarka proširila je djelatnost na tipičan američki kolač, pitu od jabuka pečenu u okruglom kalupu. Na njih prenosi prekrasne prizore iz poznatih bajki, poput Crvenkapice, Petra Pana, Male sirene... Tako detaljno i lijepo da bi nam ih bilo žao pojesti. Pite Liz Joy doslovno pričaju priče... Ima ovdje motiva i iz Disneyevih filmova, modernih bajki poput Igre prijestolja, ali i likova iz Lizine mašte.

TRENDOVI Kaputi i jakne koje želimo u svojoj kolekciji ove sezone

No pite nisu jedino što radi - isti motivi mogu se prenijeti i na niske torte, a superzabavni su nam i keksići koje radi, posebno oni koji nas podsjećaju na igru iz djetinjstva, kad smo od papira izrezivale lutke i odjeću za njih pa ih odijevale. Francuske pak macarone radi u obliku torbica, a prekrasne su joj i visoke torte, izdvojili smo jednu po kojoj pada "kiša". Radove Liz Joy možeš pogledati na njezinom Instagram profilu InspiredToTaste.

1. Crvenkapica

2. Mala sirena

3. Petar Pan

4. Igra prijestolja

5. "Moj tata je iz Hondurasa"

6. Modno inspirirani keksići

7. Kao kad smo bile djevojčice...

8. Nije torbica nego macaron

Life&style Internet se podijelio: je li torta s ribicama prekrasna ili pomalo gnjusna

9. A evo i torte!

Posjeti Miss7.24sata.hr