Torta od palačinki s mascarpone sirom i jagodama je san snova
- Ana Manojlović, regionalna food blogerica, nedavno je objavila odličan i prejednostavan recept za ukusnu tortu od palačinki koja će te osvojiti nakon prvog griza
- Zapravo se radi o klasičnim palačinkama, no trik je u načinu na koji ćeš ih slagati
- Ovaj recept oduševit će sve sladokusce, a i odličan je za kao ideja što poslužiti kada ti dolaze gosti
- Pročitaj također: Ovo je najfiniji čokoladni kolač od svih čokoladnih kolača, potvrdilo je glasanje
Vjerujemo da ćeš se složiti s nama kad kažemo da nema načina na koji nismo probali slasne palačinke, no možda smo ipak pronašli još jedan. Kao što smo spomenuli, radi se o torti od palačinki koja je upotpunjena s mascarpone sirom i jagodama. Ova slatka rapsodija odlična je ideja koju možeš napraviti za druženja s prijateljima, pa čak i rođendanske zabave jer se može lako prilagoditi svačijem ukusu. Naime, baza je uvijek ista, palačinke i mascarpone sir, ali zato se možeš poigrati s ostalim dodacima i umjesto jagoda koristit primjerice šumsko voće, banane, razne varijante namaza i slično.
Iako smo poprilično sigurni da već imaš „svoj“ recept za palačinke koji uvijek koristiš, mi u nastavku ipak donosimo detaljan postupak, a tu je i video koji će ti olakšati proces pripreme torte od palačinki.
Sastojci za palačinke:
- 200 g glatkog brašna
- 2 velika jaja
- 200 ml mlijeka
- 200 ml vode
- prstohvat soli
- 2 žlice rastopljenog maslaca (ili ulja)
- dodatno ulje za pečenje
Sastojci za tortu od palačinki:
- 1kg mascarpone sira
- 600ml slatkog kondenziranog mlijeka
- 13 palačinki
- 300 – 400 g jagoda
Priprema:
- Nakon što si ispekla palačinke, potrebno je zajedno umutiti mascarpone sir i kondenzirano mlijeko.
- Zatim kalup počni oblagati s palačinkama te kreni s 4 komada pa na njih stavi smjesu sa sirom, pa ponovno palačinke, pa smjesu, pa jagode i tako sve dok ne potrošiš sve palačinke.
- Tortu je idealno ostaviti preko noći u hladnjaku, no ako ne možeš izdržati, ostavi je minimalno 4 sata kako bi se sve stvrdnulo. Dobar tek!