Tiramisu od mandarina - lagani i osvježavajući desert koji popravlja dan

Instagram @ohmydish
Vidi originalni članak
  • Obožavamo mandarine i jako se veselimo kada nam stignu prvi jesenski plodovi
  • Za dane kada poželiš guštati u njima na drugačiji način predlažemo ovaj slasni desert jer se topi u ustima, slastan i prepun okusa
  • missGASTRO ima recept kako pripremiti najfiniji tiramisu od mandarina, ali i nekoliko savjeta za pripremu

Stigle su nam prve mandarine i pravi je grijeh ne isprobati ih u raznim oblicima. Ako ih obožavaš svježe, u ovom ćeš receptu uživati još i malo više – jer kombinira kremasti mascarpone i voljene piškote.

Obožavamo mandarine i jako se veselimo kada nam stignu prvi jesenski plodovi. No, za dane kada poželiš guštati u njima na drugačiji način predlažemo ovaj slasni desert jer se topi u ustima, slastan i prepun okusa.

Life&style Mirisan i sočan jesenski kolač s jabukama i orasima savršeno se slaže sa šalicom čaja ili kave

Prije nabavke sastojaka svakako biraj velike i čvrste mandarine da ih možeš rezati i oguliti meso. Dobro je znati i da mascarpone pomiješan sa slatkim vrhnjem dodatno naglašava kremasti okus deserta. Na bijelu čokoladu ne trebamo uopće trošiti riječi, zar ne?

Na koncu, da bi mješavina mascarpone i vrhnja bila što prozračnija i pahuljasta, pripazi na sljedeće: mascarpone obavezno koristi na sobnoj temperaturi (inače će nastati grudice), a kremu hladnu (jer se neće stvrdnuti)!

Tiramisu od mandarina

Sastojci za 8 osoba:

  • 600 g svježih ili 500 g mandarina iz kompota (limenka)

  • 250 g sira mascarponea

  • 40 g vanilin šećera

  • 200 ml soka od naranče

  • 250 ml slatkog vrhnja

  • 200 g piškota

  • 100 g bijele čokolade

 

Priprema:

  1. Koristiš li svježe mandarine, oguli ih i izreži kriške čistog mesa između pregrada, dok one iz kompota samo ocijedi. Izmiksaj mascarpone s vanilin šećerom i 50 ml soka od naranče, a zatim umiješaj čvrsto tučeno slatko vrhnje.

  2. U malu vatrostalnu posudu složi polovicu piškota, pokapaj ih s malo soka i po njima složi 2/3 mandarina. Premaži ih s polovicom kreme od mascarponea.
     
  3. Potom gore složi ostatak piškota, ponovno ih navlaži sokom, prekrij ih preostalim voćem i po njima razmaži ostatak kreme. Tiramisu prekrij prozirnom folijom pa ga ostavi da odstoji 2 sata u hladnjaku.
     
  4. Po vrhu sitno naribaj bijelu čokoladu pa slasticu izreži na kriške i posluži na tanjurićima.

Life&style Brzinski kolač od Nutelle i još samo dva sastojka, savršen desert za sve ljubitelje slatkoga

 

Posjeti Miss7.24sata.hr