Tiramisu limoncello: Recept za savršeni osvježavajući desert s okusom i mirisom Italije
- Kad stignu topliji dani tada volimo osvježavajuće deserte koji nisu komplicirani za pripremu, a ostavljaju odličan dojam
- Upravo jedan od takvih je i kremasti tiramisu limoncello, verzija tradicionalnog talijanskog deserta tiramisu s dodatkom okusa limuna!
- Liker od limuna, limoncello, mascarpone sir i piškote zaslužni su za desert prepun okusa kojim ćeš oduševiti sve goste tijekom proljetnih druženja, a donosimo ti recept
- Pročitaj više: Limoncello cheesecake: Novi recept za osvježavajuću tortu od sira s likerom od limuna
Tiramisu limoncello jednostavan je talijanski recept koji je ukusna i osvježavajuća inačica tradicionalnog deserta tiramisua. Limun je česti dodatak talijanskim slasticama pa nije ni čudno da postoji i verzija tiramisua s likerom od limuna.
U tiramisu limoncello dodat ćeš liker od limuna, limoncello, mascarpone sir i piškote. Ako voliš klasičan tiramisu, ova verzija tiramisua s dodatkom okusa limuna zasigurno će te oduševiti svojom prefinom aromom.
Tiramisu limoncello recept sadrži sve klasične sastojke, poput piškota namočenih u kavu i premazanih kremom od mascarponea, no u recept je dodan liker limoncello te mnoštvo okusa limuna za predivne citrusne note u ovom desertu!
Tiramisu limoncello praktičan je i ako želiš desert napraviti unaprijed. Dan ili dva u hladnjaku dopustit će svim okusima ovog preukusnog deserta da se savršeno stope! Osim u klasičnoj posudi, tiramisu limoncello možeš poslužiti i u slatkim čašama!
Sastojci:
Sirup od limoncella:
- 240 ml likera limoncello
- 240 ml vode
- 100 g šećera
- 180 ml svježe iscijeđenog soka limuna
- 40 piškota
Mascarpone krema:
- 450 g sira mascarpone
- 350 g vrhnja za šlag
- 150 g džema od limuna
- 60 g šećera u prahu
Priprema:
- U loncu zagrij limoncello, vodu, šećer i limunov sok na umjerenoj temperaturi te često miješaj smjesu dok se šećer ne otopi do kraja
- Stavi sirup sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu
- Za to vrijeme mikserom istuci vrhnje u šlag te nakon toga u šlag dodaj šećer u prahu
- U posebnoj zdjeli izmiksaj mascarpone s džemom od limuna
- Pažljivo umiješaj šlag u smjesu od mascarponea i limuna
- Umoči piškote u sirup od limoncella te ga položi u posudu u kojoj ćeš pripremiti kolač
- Piškote posloži jednu do druge u red tako da u potpunosti prekriješ dno posude
- Preko piškota umočenih u sirup premaži polovicu kreme od sira mascarpone, šlaga i limuna
- Preko smjese ponovno stavi piškote umočene u sirup te cijeli kolač završi s ostatkom kreme
- Ukrasi kolač s malo limunove korice ili sitnog voća
- Tiramisu limoncello stavi u hladnjak na 4-6 sati ili preko noći te ga nakon toga posluži ohlađenog!