Otkrili su tajna vrata u domu kraljice Elizabete, pogledaj gdje vodi tajanstveni prolaz

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Tko nije maštao da živi u palači okružen svim tim raskošnim i nepreglednim prostorijama?
  • No, sudeći prema Buckinghamskoj palači, mogle bismo računati i na uzbudljive tajne prolaze koja skrivaju tajna vrata 
  • Baš jedan takav tajni prolaz koji koristi kraljice Elizabeta II. otkriven je javnosti, pogledaj

Dvorci palače, kraljice, princeze…sigurno si barem kao dijete zamišljala da živiš na nekom dvorcu ili u palači. Oni kojima je ta pomisao još uvijek privlačna mogu se inspirirati stvarnim palačama koji su i danas više nego u upotrebi, poput Buckinghamske palače, doma britanske kraljevske obitelji. Luksuzni namještaj, raskošni dekor, prostrane dvorane različitih namjena…sve to sadrži jedna palača, ali i tajna vrata koja vode u još tajanstvenije prolaze. Jedna takva koja koristi kraljica Elizabeta II. i više nisu tajna. Javnosti su otkrivena u emisiji Good Morning Britain, a otvorila je ih je voditeljica Kate Garraway. 

Life&style Iako kraljica Elizabeta ima osobnog kuhara, ne možemo zamisliti da baš nikada nije probala ovo jelo

Tajna vrata koja otkrivaju prolaz do privatnog apartmana kraljice Elizabete skrivena su iza velikog ogledala i komode na kojoj se nalaze zlatni svijećnjaci. Međutim, potrebno je uz manji napor povući ovo masivno ogledalo s komodom u prostoriji White Drawing Room gdje kraljice često dočekuje goste, pozira za obiteljske kraljevske portrete ili snima svoju blagdanske čestitke i otvara se jedna čuvana tajna palače.  

Nova cugica Ako je dobar kraljici, dobar je i nama! Moramo probati citrusni džin s travama koji je lansirala Elizabeta II.

Tajni prolaz, kako je objasnila kustosica za kraljevsku zbirku Anna Reynolds, kraljici služi kao prečac do privatnog apartmana kako bi bila brža i izbjegla susrete s ljudima dok se pojavljuje na zakazanom događaju. 

Kako izgledaju tajna vrata možeš pogledati u priloženom videu. 

No, ne nije to jedini tajni prolaz u kraljevskoj rezidenciji. Britanska novinarka Fiona Bruce otkrila je jedan u uredu u dvorcu Windsor. Ovaj prolaz, međutim, datira iz srednjeg vijeka kada su britanske trupe oslanjale na brze izlaske iz dvorca ukoliko bi se isti našao pod opsadom. 

Posjeti Miss7.24sata.hr