Taaako fino! Donosimo ti brzi recept za preukusnu vruću čokoladu

Getty/Guliver
Rijetko tko će odbiti šalicu vruće čokolade i rijetko tko ju ne voli. Okus koji pamtimo iz djetinjstva i podsjeća nas na zimske dane. Iako netko voli rjeđu, a netko gušću, donosimo ti recept za pripremu najsavršenije vruće čokolade
Vidi originalni članak

Mislim da nema boljeg od hladnog jesenskog dana, a ti ga provodiš ispod dekice i uz serije. Ako još tome dodamo i vruću čokoladu, mislim da imamo dobitnu kombinaciju. Kako bi čokolada imala najfiniji okus i miris koji si ikad probala donosimo ti recept vrhunskog francuskog chefa Jacquesa Torresa.

Sastojci:

  • kvalitetna čokolada s najmanje 60-postotnim udjelom kakaa
  • punomasno mlijeko
  • mlijeko u prahu
  • škrobno brašno/ gustin( po želji) 

Priprema:

  1. Zakuhaj 250 mililitara mlijeka ako želiš jako gustu toplu čokoladu što je mjera za četiri šalice. Ako ipak voliš rjeđu, onda dodaj još 125 mililitara mlijeka.
  2. Pripremi 50 grama mlijeka u prahu i 3 grama gustina, te ih izmiješaj u posebnoj posudici sa strane. 
  3. Pripremi 150 grama kvalitetne čokolade natrgane na komadiće.
  4. Kad mlijeko zakuha, lagano ga promiješaj. Samo pazi da se ne pojave mjehurići.
  5. Komadiće čokolade ubaci u mlijeko i stalno miješaj. 
  6. Ako želiš gušću, dodaj gustin  i mlijeko u prahu uz stalno miješanje. Ako ne želiš, izostavi ovaj korak. 
  7. Kada se svi sastojci spoje u homogenu smjesu, još jednom dovedi čokoladu do vrenja i ne zaboravi da moraš stalno miješati. 
  8. Nemoj kuhati dugo nakon što zavrije kako ti čokolada ne bi postala pregusta.
  9. Možeš poslužiti sa šlagom koji si napravila od 125 mililitara slatkog vrhnja. Posudu s vrhnjem najbolje je staviti u zamrzivač na pet minuta, a zatim ga istući u šlag. Šlag ti mora biti lagan i kremast. Kad si to postigla, ostavi ga u hladnjaku dok pripremaš čokoladu. 

SLATKI UŽITAK Vikend ideja! Isprobaj ovaj 10-minutni recept za tiramisu

Jedan mali bonus savjet: nemoj zakuhati mlijeko pa onda dodati čokoladu promiješati i gotova stvar. Neka zavrije dva puta za bolji i puniji okus. Na kraju možeš preko šlaga staviti naribanu čokoladu i uživati u svojoj vrhunskoj toploj čokoladi. 

Posjeti Miss7.24sata.hr