Sutra su na nebu supermjesec, ali i djelomična pomrčina, što to znači za svaki znak?

Unsplash / Maksym Mazur
Vidi originalni članak
  • Rujanski puni supermjesec (također poznat kao Žetveni mjesec) obasjavat će nebo 17. i 18. rujna
  • A ovogodišnji je baš poseban jer donosi i djelomičnu pomrčinu mjeseca
  • Evo svega što trebaš znati o supermjesecu, uključujući i ono što on donosi za tvoj horoskopski znak

Puni mjesec ovog rujna je supermjesec, što znači da se vizualno čini većim i svjetlijim nego inače. Supermjesec se događa kada je mjesec pun i njegova orbita je najbliža Zemlji, a ovo je drugi supermjesec u 2024. godini. U rujnu se naziva još i Žetveni mjesec jer mjesečeva svjetlost, prema tradiciji, pomaže poljoprivrednicima u prikupljanju plodova svog rada.

Ono što ga ove godine čini još posebnijim je to što se podudara s djelomičnom pomrčinom mjeseca. Za neupućene, pomrčina mjeseca događa se kada su Sunce, Zemlja i mjesec poravnati, sa Zemljom u sredini, koja blokira sunčevu svjetlost, dok malo svjetla dopire do mjeseca preko rubova Zemlje. Djelomična pomrčina mjeseca pojavit će se na nebu 18. rujna u 3.34 sata - nadamo se da neće biti oblaka koji će ju zakloniti!

Što supermjesec znači za nas?

Ne moraš biti mistično nastrojena kako bi cijenila i vjerovala u moći punog mjeseca, ali odvojiti malo vremena da se prilagodiš njegovoj moći može biti prilika da razjasniš neke važne životne stvari. Pun mjesec poziva na razmišljanje o osobnim ciljevima, nadama i snovima za budućnost, ali još važnije od toga, potiče nas da odbacimo sumnju u sebe. Ako si spremna zaustaviti samosabotažu i zakoračiti u najblistaviju, najsjajniju verziju sebe, možda je sada pravi trenutak.

Puni mjesec izvrstan je za otpuštanje svega što ti više ne služi, ali pomrčine su malo drugačije – astrolozi kažu da nude otkrića i spoznaje te pozivaju na buđenje. Pomrčine također često otkrivaju stvari koje možda ne bismo željeli otkriti. Evo koje bi se teme mogle biti važne za tvoj horoskopski znak za vrijeme rujanskog supermjeseca. 

Ovan

Ovaj puni Mjesec mogao bi ti pomoći da otkriješ važnu istinu. To bi također mogao biti početak vjerovanja vlastitoj intuiciji i odlukama.

Teme novog ciklusa: zatvaranje, iscjeljenje, blagostanje, promjene načina života, zdravlje, fitness, posao i usluga, promjena dnevne rutine.

Bik

Ovaj puni mjesec mogao bi ti pomoći da shvatiš kako se uklopiti u društvenu grupu (prijatelji, kolege) na način koji te oslobađa. To bi mogao biti početak pronalaska „svojih ljudi“. Također možeš doći do spoznaje o tome s kim želiš provoditi više vremena.

Teme novog ciklusa: prijateljstvo, društveni potresi, kreativnost, dobar provod, ljubav, zabava, flert, slava.

Blizanci

Ovo je veliki mjesec iz snova za tebe. Ostvarenje sljedećeg cilja moglo bi imati smisla jer će ti ova pomrčina pokazati gdje da usmjeriš svoju energiju. Ovo je dobro vrijeme da odlučiš što želiš i kako to postići.

Teme novog ciklusa: posao, karijera, uspjeh, snovi, obitelj, stabilnost, sigurnost, pronalaženje mjesta koje ćeš zvati domom.

Rak

Ako si spremna za avanturu, ovaj puni mjesec bi te mogao poslati u novom smjeru. To također može biti trenutak kada ćeš naučiti nešto novo ili napraviti planove koji mogu pretvoriti tvoj san o putovanju u stvarnost.

Teme novog ciklusa: putovanja, avantura, obrazovanje, inspiracija, učenje, objavljivanje, komunikacija, velike ideje.

Lav

Tajne možda neće ostati tajne oko ove pomrčine. Ako istina treba izaći na vidjelo, hoće. Ovo je također dobro vrijeme da slijediš svoje instinkte i dopustiš si da se promijeniš. Ključno je pronaći fokus.

Teme novog ciklusa: fokus, transformacija, opsesije, požuda, vlastita vrijednost, novac, ulaganje, stvaranje boljeg života.

Djevica

Veze svih vrsta bit će ti u fokusu za vrijeme ovog punog mjeseca. Može se raditi o tome da kreneš dalje, prihvatiš nekoga onakvim kakav jest ili postaneš bolji partner. Veze, ljubav i planiranje budućnosti – pravo je vrijeme za sve to!

Teme novog ciklusa: ljubav, brak, veze (na poslu i u privatnom životu), osobni ciljevi, stil, imidž i novi smjerovi.

Horoskop Ova tri znaka cijeli će život biti sretna jer znaju uživati u malim stvarima

Vaga

Zdravlje će biti za tebe u fokusu ovog punog mjeseca. Stavi ga na prvo mjesto i sve ostalo bi moglo doći na svoje mjesto. Dobro je vrijeme da se oslobodiš starih navika i promijeniš svoj način života nabolje. Promjena dnevne rutine je ključna.

Teme novog ciklusa: zdravlje, fitness, naporan rad, predanost, svakodnevne rutine, duhovnost, iscjeljenje, rad na sebi.

Škorpion

Pronalaženje više načina za uživanje u životu veliki je dio ovog punog mjeseca za tebe. Mogla bi provoditi više vremena s djecom ili mladima, postati kreativna, zauzeti mjesto u centru pozornosti ili čak pronaći novu ljubavnu vezu.

Teme novog ciklusa: radost, zabava, kreativnost, djeca, slava, romansa, prijateljstvo, društvene mreže, važni ciljevi.

Strijelac

Stvaranje vlastite obitelji moglo bi biti u fokusu ovog punog mjeseca. Možda ćeš shvatiti na koga se možeš osloniti pa odvojiti više vremena za te ljude. Također bi se mogla preseliti ili renovirati kuću. 

Teme novog ciklusa: dom, obitelj, prioriteti, karijera, ciljevi, uspjeh, izgradnja budućnosti i nasljeđe.

Jarac

Ovaj puni mjesec mogao bi ti pomoći da podijeliš važnu priču. Teme poput pisanja i javnog govora definitivno su na vidiku, kao i osjećaj da je ovo početak pronalaženja svoje prave moći.

Teme novog ciklusa: istina, pisanje, reći nekome što osjećaš, govor, javni nastupi, zajednica, putovanja, obrazovanje, učenje, inspiracija.

Vodenjak

Novac govori umjesto tebe u ovoj pomrčini - pa bez obzira jesi li spremna zaraditi ili uložiti u budućnost, pričekaj da vidiš što ti svemir sprema. 

Teme novog ciklusa: vlastita vrijednost, ulaganje, primanje novca, nagrade, nasljeđe, tajne, moć, transformacija.

Ribe

Pomrčina u tvom znaku uvijek je značajna (ova djelomična pomrčina mjeseca odvija se u znaku riba) pa će i ova doista uzdrmati stvari. Tko god želiš biti i u kojem god novom smjeru tvoj život krenuo, sada vjeruj svojoj intuiciji i slijedi svoj san. 

Teme novog ciklusa: osobni ciljevi, promjena, slika o sebi, novi smjerovi, veze, podrška koja ti može pomoći u budućem uspjehu.

Horoskop Genijalci za dekoracije: Ova 3 horoskopska znaka imaju poseban smisao za uređenje interijera

Posjeti Miss7.24sata.hr