Sutra stiže treća sezona: Evo zašto je 'Emily u Parizu' jedini pravi nasljednik kultnog 'Seksa i grada'

Netflix
Vidi originalni članak
  • Fanovi Netflixove hit serije 'Emily u Parizu' s nestrpljenjem iščekuju treću sezonu koja će sutra biti dostupna za gledanje
  • Autor Darren Star nakon 'Seksa i grada' potvrdio je da zna ponoviti dobitnu kombinaciju, ovoga puta s druge strane Atlantika
  • Istražili smo zbog čega je 'Emily' legitiman nasljednik kultne serije s Sarah Jessicom Parker u glavnoj ulozi  

Za sve one koji još uvijek potiho pate za onim starim kultnim epizodama 'Seksa i grada', treća sezona popularne serije 'Emily u Parizu' svakako će mnogima zaliječiti rane. Nakon dvije sjajne sezone Netflixove hit serije, a prema najavama i jednako dobre treće sezone, čini se da je situacija sasvim jasna - 'Emily u Parizu' je pravi nasljednik proslavljenog 'Seksa i grada'.

Darren Star (61), autor je obje serije, 'Seksa i grada' za HBO od 1998. do 2004., te 'Emily u Parizu' za Netflix od 2020. Mnogi fanovi jedva iščekuju treću sezonu koja nam stiže sutra, a u njoj će Lily Collins u glavnoj ulozi ponuditi još više dobre mode, stila, dobrih zapleta i drame.

A evo zbog čega je serija 'Emily u Parizu'  legitimni nasljednik 'Seksa i grada'...

Seks: Strastvene avanture u New Yorku i Parizu

Iako je fokus u Netflixovoj seriji na zaljubljivanju, ipak se tijekom radnje glavna junakinja upliće u razne ljubavne avanture i zaplete. U najboljim manirama Sarah Jessice Parker i njezinih najboljih seksualno liberalnih prijateljica u blještavilu New Yorka, 'Emily u Parizu' jako dobro prati već iskušane metode proslavljene serije.

Tako Emily ulazi u odnos u kojem će uživati u najboljem seksu u životu, dok s druge strane prolazi kroz jedno neugodno iskustvo u kojoj 29-godišnjakinja čudnim spletom okolnosti završi u krevetu sa 17-godišnjim mladićem. 

Tu je potom Sylvie, koja ima strastvenu vezu s oženjenim poslovnim čovjekom Antonieom Lambertom, sve do trenutka dok ne upozna zgodnog fotografa Erika DeGroota. Ne samo da je on toliko mlad da mu može biti mama, već se ispostavlja da ona ima tajnog supruga Laurenta, kojeg zapravo nije previše briga što ona radi.

Life&style Što se jede u seriji 'Emily u Parizu'? Puno finih stvari, a recepti su objavljeni u istoimenoj kuharici

Lokacija: Pariz je jedini mogao konkurirati New Yorku

Kada je riječ o postavljanju priče, nije čudno da se autor Darren Star odlučio za Pariz, kao jednu od najpoznatijih svjetskih metropola i središtu mode, umjetnosti i dobrog stila. Neodoljivi Pariz se sa svojim avenijama, parkovima i šarmantnim restoranima savršeno uklapa u romantičnu sliku serije i savršenog nasljednika kozmopolitskog New Yorka.

Jasna vizija Darrena Stara bila je napraviti novi 'Seks i grad' u modernoj verziji s neodoljivim europskim šarmom, a za to ne postoji bolje od mjesto od Pariza. Upravo je 'Grad svjetla' oduvijek bio neiscrpna tema mnogih američkih filmova i serija, sinonim za ljubav, ljepotu i šarm. Tako je bilo i u 'Seksu i gradu', a fanovi će se prisjetiti da je Mr. Big jednom prilikom otputovao u Pariz na vikend, što je uzrokovalo probleme između njega i Carrie. U seriji se povremeno isticalo i njujorško kino u pariškom stilu, u koji je Carrie često odlazila kako bi zadovoljila svoju strast prema svemu francuskome. Carrie je također završila u Parizu sa svojim starijim ruskim ljubavnikom, Aleksandrom Petrovskim, gdje se osjećala usamljeno, baš poput Emily.

Moda: Carrie je bila jedinstvena, a Emily koristi puni potencijal Pariza

Modna profinjenost Carrie Bradshaw bila je doista jedinstvena - i ne samo zbog bijele tutu suknje koju je nosila u uvodnoj špici 'Seksa i grada'. 

Sve je bilo predimenzionirano, prenaglašeno i često zasljepljujuće šareno. Ali to je sve ništa u usporedbi s divljim, raznobojnim ormarom Emily. 

U drugoj sezoni nosila je ogromne fluorescentne mašne, a u trećoj sezoni vidjet ćemo je kako nosi goleme jastučiće za ramena. Suknje su često kratke i s dubokim izrezima, a većina odjevnih kombinacija upotpunjuje se beretkama u raznim nijansama.

Pariz je središte mode pa se tako i u seriji vodi računa o nizu dizajnera, uključujući i Pierrea Cadaulta (mješavina Jeana Paula Gaultiera i pokojnog Karla Lagerfelda).

I dok su Carrie i njezini prijatelji koristili njujoršku Petu aveniju i Central Park kao svoje modne piste, glumci Emily u Parizu imaju još atraktivnije kulise poput umjetničke galerije Louvre, palače Versaille i, naravno, Eiffelovog tornja .

Autor Darren Star ponovno je naglasio: “Moda je oduvijek bila u središtu serije, a bit će i dalje", a potom je objasnio:

"Kako se radnja razvija i likovi poput Pierrea Cadaulta postaju još važniji za strukturu serije, doznat ćemo još više o svijetu mode i modnom biznisu. A način na koji se priča razvija u trećoj sezoni daje nam još bolju polazišnu točku za istraživanje svijeta mode u nadolazećim sezonama."

Isti autor obje serije: 24 godine iskustva Darrena Stara

Kada je Darren Star razvijao 'Seks i grad' kao televizijsku seriju, nije ni sanjao da će jednog dana ona imati kultni status i da će biti jedna od najpopularnijih serija svih vremena. U tom procesu Darren je Sarah Jessicu Parker, Kim Cattrall, Cyntiju Nixon i Charlotte York napravio svjetskim zvijezdama. 

Godinama kasnije, čini se da je Darren Star samo prebacio proslavljenu priču preko Atlantika, a pritom je tek prilagodio detalje i ubacio nekoliko izmjena. Tako se primjerice sada pije šampanjac a ne cosmopolitan, jedu se kroasani a ne cupcakesi, a dok je Carrie svoje kronike bilježila na Apple Mac računalu, milenijalka Emily to sada radi putem društvenih mreža.

Life&style Još malo i stiže treća sezona 'Emily u Parizu'. Datum je poznat i jedva čekamo!

Preklapanja su toliko očita da se čak naveliko počelo pričati da će se u četvrtoj sezoni pojaviti Kim Cattrall - ukoliko dobije Netflixovo 'zeleno svjetlo'.

Za Darrena se sličnost svodi na jednu ključnu karakteristiku.

“Volim pisati o ženama jer, pogotovo kada radite serije koje su zapravo o vezama, serije koje su romantične komedije općenito vode žene. Jednostavno osjećam da su žene smiješne, izražajne su, ranjive i verbalne su o svojim osjećajima.”

Muškarci: Ljubavni trokut je uvijek dobitna kombinacija

Dok je Carrie Bradshaw imala Mr. Biga i Aidana, Emily ima 'menage a trois' s Gabrielom, kojeg glumi Francuz Lucas Bravo, i Alfiejem, kojeg glumi Lucien Laviscount. Lijepi Gabriel njezin je susjed i kuhar u obližnjem restoranu, a nažalost ima i dugogodišnju ljubavnicu Camille koja se sprijatelji s Emily.

Alfie je britanski bankar koji posjećuje francusku prijestolnicu, koji isprva ne izgleda previše oduševljen Emilynim šarmom, ali brzo se predomisli. Emily se zaljubljuje u oba muškarca, na različite načine, i suočava se s životnom dilemom nakon što je spavala s njima.

Darren je opisao: "Ona u potpunosti teži novoj vezi s Alfiejem - ali još uvijek postoji ta uzajamna privlačnost s Gabrielom koja ih oboje proganja."

Moda Naša influencerica otkrila je koje su joj najdraže cipele - svima su nam dobro poznate

I dok Emilyna šefica, Sylvie, žonglira sa svoja dva ljubavnika i mužem, Emilyna prijateljica Mindy, favorizira mladog gitarista Benoita s kojim se često druži na ulicama Pariza.

Zatim tu su Emilyni urnebesni kolege u Savoiru - Luc i Julien, koje glume Bruno Gouery i Samuel Arnold - koji najviše nade tijekom zavođenja polažu u svoju duhovitost.

A u trećoj sezoni pojavit će se novi frajer u obliku zgodnog poslovnog čovjeka Nicolasa De Leona, kojeg glumi glumac i model Paul Forman.

Žene: Emily je Carrie, Sylvie je Samantha

Baš poput Carrie Bradshaw, koju glumi Sarah Jessica Parker, lik Emily Cooper je žena koja je opsjednuta modom u malenom stanu u ogromnom gradu. Želi karijeru, odjeću i romantiku, ali to znači ploviti među oštrom konkurencijom, zgodnim muškarcima i ukrotiti tobogan vlastitih emocija.

Pariška verzija Samantha Jones, koju glumi Kim Cattrall, je Sylvie Grateau, koju tumači francuska glumica Philippine Leroy-Beaulieu. Ona je starija sofisticirana osoba koja vodi PR tvrtku Savoir u koju Emily stiže iz Chicaga.

Poput Samanthe, zahtjevna je, glamurozna i govori ono što misli – ali unatoč tome što je Emily bila hladna, do kraja druge sezone joj je privržena. Još više 'girl power' snage dolazi od Emilyne prijateljice Mindy Chen, kinesko-korejske dadilje koju glumi Ashley Park, koja želi postati pjevačica bez pomoći svoje bogate obitelji kod kuće.

Novo lice u trećoj sezoni je Sofia Sideris (Melia Kreiling), prelijepa grčka umjetnica koja se brzo upusti u strastvenu aferu u Parizu.

Lily Collins je na kraju zaključila: "Ova sezona ima sve što volim iz prve dvije sezone, ali na još višoj razini."

Posjeti Miss7.24sata.hr