Super trik! Evo zašto je dobro natrljati stopala korom od banane

Scott Webb/Unsplash
Vidi originalni članak
  • Sigurno znaš da je banana zdrava namirnica – a jesi li znala da i kora od banane može biti vrlo korisna?
  • Nakon što pojedeš bananu – koru možeš iskoristiti za jedan praktičan trik
  • Naime, s pomoći kore od banane priuštit ćeš svojim stopalima finu njegu 

OK, znamo da smo usred zime i da treba proći još prilično puno vremena dok ne zatopli dovoljno kako bismo napokon mogle obuti lagane sandale. Međutim, nikada nije kasno – dapače, sada je pravo vrijeme – za pripremu, odnosno njegu stopala. Osobito zato jer su nam trenutačno konstantno „zarobljena“ u debelim čarapa i cipelama. A tu nam itekako može pomoći „obična“ kora od banane! 

Life&style Evo kako ćeš brže smršaviti – s japanskom banana-dijetom. I ne moraš se baviti sportom...

Zdravlje 

Za početak čemo te podsjetiti ukratko na zdravstvene benefite banane. Dvije banane dnevno prava su stvar (sadrže puno šećera, pa ako imaš dijabetes – moraš paziti!) jer daju puno energije, mišići se manje grče, imat ćeš manje želučane kiseline, a banane i potiču probavu. Osim toga, konzumacija banana pomaže protiv anemije pa su izvrsne za sve koje pate od nedostatka željeza. 

via GIPHY

A tu je i kora od banane… 

Pedikura 

Odlazak na pedikuru može biti prilično skup – na sreću, postoji jedan praktičan trik s korom od banane, a koji može napraviti čuda za tvoja stopala. Naime, banane su sjajne za pedikuru; aminokiseline i vitamini koji se nalaze u tom voću mogu suha i ispucana stopala vrlo brzo opet učiniti glatkima i mekima. 

BEAUTY 5 pogrešaka koje možda radiš s kremom za lice

 

Kako se koristi kora od banane 

Oguli bananu, pojedi je te zadrži koru. Operi te posuši svoja stopala, uzmi koru od banane te s unutarnjom stranom natrljaj stopala. Kora sadrži tvari koje će omekšati i nahraniti tvoju kožu. Potom isperi stopala mlakom vodom ili uživaj držeći ih u lavoru s toplom vodom u kojoj si razmutila malo praška za pecivo. Nakon toga možeš iskoristiti još malo finog losiona te staviti suhe i čiste čarape. 

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr