Stvarno, treba li kečap zapravo držati u frižideru ili ne?

Charisse Kenion/Unsplash
Vidi originalni članak
  • Gotovo sve mi volimo kečap, imamo ga kod kuće i jedemo ga s vremena na vrijeme
  • Međutim, jesi li se ikada pitala treba li nakon upotrebe pospremiti bocu kečapa u hladnjak ili je slobodno smiješ ostaviti na polici? 
  • Otkrit ćemo ti odgovor na pitanje: moramo li doista držati kečap u hladnjaku?

U trgovinama možeš pronaći boce s kečapom na policama pored konzervi ili staklenki s ukiseljenim povrćem – dakle, na normalnim policama, a ne u hladnjaku. Međutim, nekako sve mi imamo običaj otvorenu bocu kečapa (i novu, zatvorenu iz trgovine) staviti u hladnjak – kako bi sadržaj duže trajao. Međutim, je li to uopće potrebno? U krajnjoj liniji, bočice s kečapom stoje u restoranima po stolu – a ne u rashladnoj vitrini… 

Life&style Koliko često doista moraš čistiti hladnjak? I kako ćeš to najbolje učiniti?

Odgovor: ovisi 

U kečapu se nalazi ocat, prirodni konzervans koji će se pobrinuti za to da kečap može duže trajati. Određeno vrijeme kečap može biti bez problema izvan hladnjaka. Ako ga nakon jela zaboraviš vani, odnosno ne pospremiš ga odmah u hladnjak, onda to nije strašan problem. 

U restoranima se kečap jako puno i brzo troši, pa se bočice isprazne prije nego se kečap pokvari. Zbog toga većina restorana ne stavlja bočice u hladnjak. U privatnim kućama je situacija nešto drugačija. Ako baš svaki dan ne jedeš kečap, onda je potrebno nekoliko tjedana ili mjeseci da se boca isprazni. Zato bi kod kuće trebalo kečap držati u hladnjaku. Tamo može stajati čak do šest mjeseci nakon prve upotrebe. 

 

Life&style Zašto svježa jaja ne trebaju u hladnjak? I koliki je rok trajanja tvrdo kuhanih jaja?

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FRIZURA I ŠMINKA

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr