Što sve možeš s jeftinim IKEA Kallax ormarićem

Instagram
Pronaći način kako kvalitetno i povoljno srediti stan može biti itekako zeznuto, ali zato je tu IKEA, odnosno njezin namještaj s kojim uvijek možeš izvesti čuda
Vidi originalni članak

Ikea Kallax regal jedan je od najraznovrsnijih i najfunkcionalnijih komada koji možeš kupiti za svoj dom. Međutim, iako je odličan za organiziranje, može izgledati dosta pomalo nezanimljivo pokušavaš li urediti i personalizirati određenu prostoriju u svom stanu. Baš zato donosimo nekoliko genijalnih načina kako iskoristiti Ikea Kallax regal tako da uz funkcionalnost dobiješ i na estetici interijera!

Super stvar kod Kallaxa je to što dolazi u više varijanti pa tako postoji onaj najjednostavniji ormarić s četiri kocke, ali i onaj sa deset kocaka. Bilo da stoji ili leži, uza zid ili kao sobna pregrada, Kallax se prilagođava tvom ukusu, budžetu i potrebama. Možeš ga nadopuniti ladicama, policama, kutijama i umetcima, a u nastavku ćemo ti otkriti neke super jednostavne načine kako upravo to i postići s najobičnijim Kallaxom za 199 kuna!

Spremište + kutak za odmor

Ako ne znaš kako iskoristiti prostor u kutu, gle super ideje! Polegni regal s četiri kocke vodoravno i zatvori ga kockastom pločom istih dimenzija. Nitko neće znati da se ispod tvojeg kutka za odmor i čitanje skrivaju nepotrebne stvari koje si želiš maknuti iz vidokruga.

Genijalna ideja!

Srednjovjekovna ljepotica

Ovaj trik je super za male prostore! Sve što trebaš je dodati nogare Kallaxu i dekorirati ga s knjigama, ukrasima, svijećama - ili bilo čime što se uklapa u tvoj osobni stil i izričaj.Na ovaj ga način možeš koristiti u bilo kojoj prostoriji u stanu i iskoristiti prostor na najbolji mogući način.

Kallax ormarić košta samo 199 kuna?! Može odmah tri komada...

Industrijski štih

E pa ovo je fantastično! I vidi što samo malo boje može učiniti od Kallax ormarića. Izvana ga obojaj u metalik boju, a neka unutrašnjost bude rezervirana za boju. Iskoristi ga u dnevnoj sobi jer nema smisla da svi ne vide tvoju kreativnost...

Super jednostavno, a super efektno!

Kallax kao police

Ikein ormarić može poslužiti i kao zamjena za police - i to u doslovno svim prostorijama u stanu. Od garaže do spavaće sobe. Ako ćeš ga koristiti kao policu, predlažemo da njegovu unutrašnjost ispuniš plastičnim ili platnenim ladicama kako bi prostor bio što bolje iskorišten.

Nikad nismo vidjeli ljepšu garažu!

Noćni ormarić

Kallax je odličan izbor za jeftini noćni ormarić, a jednako tako ga možeš i prilagoditi stilu svoje spavaće sobe. U ovom slučaju Kallax je obložen drvom što mu daje predivnu rustikalnu notu.

I klinci će isto biti oduševljeni ovom idejom

Regal za dnevnu sobu

Ne znaš gdje nabaviti regal za dnevnu? Kallax bi mogao biti rješenje. U ovom slučaju, spojena su dva Kallaxa od četiri kocke i dodane su im metalne noge tako da je regal na povišenom. Ponovno ga može dekorirati po želji i dobila si savršeno sređenu dnevnu!

A može i u predsoblje...

Od Kallaxa do kuhinjskog otoka

Kuhinjski otoci su užasno skupi, ali zato postoje DIY Ikea trikovi koji će ti olakšati život! Ovaj je Kallax podignut na kotačiće i dodana mu je drvena daska na vrh. I to je u principu sve što ti treba. Ostale detalje možeš dodati po želji, ali tvoj Kallax je upravo postao kuhinjski otok!

Genijalni otok za samo 199 kuna

INTERIJERI Genijalno! Gle što će biti najveći trend u uređenju interijera za 2018.

Koktel bar

Baš kao i kuhinjski otoci, pomični barovi su također nenormalno skupi! I tu nas opet može spasiti Kallax. Jedino što mu trebaš dodati su kotačići kako bi postao pomičan, a hoćeš li ga stalno ili tek po potrebi pretvoriti u koktel bar - na tebi je odluka. Zamisli kako bi ti ovo dobro došlo u vrtu... Kad ekipa krene dolaziti na roštilj, a ti imaš svoj vlastiti bar!

I mi bi jedan koktel!

Dodaj mu nogice

I kad ne znaš što sa Kallax regalom, dodaj mu nogare. To ga u trenu čini savršenim ormarom za knjige, a i odmah se bolje uklapa u interijer! 

Odmah je više fora!

Posjeti Miss7.24sata.hr