Što pokloniti zaljubljenicima u interijere?

Thinkstock / Spencer Davies
Odabir pravog poklona za dragu nam osobu nije uvijek lak zadatak. Mnogi od nas kupuju na poklon ono što se sviđa nama samima, što nije baš najbolje rješenje, osim u slučaju kada darujete blisku osobu koja ima ukus jako sličan vašemu.
Vidi originalni članak

Prvi i najvažniji korak u odabiru poklona je da zaboravite na vlastiti ukus i preferencije i stavite se na trenutak u ulogu osobe kojoj poklon kupujete. Sjetite se njezinog stila u uređenju interijera, boja i materijala koje prevladavaju u prostoru, koje su joj prostorije u domu omiljene, što voli raditi. Zapamtite i da je često sigurnije kupovati uporabne od dekorativnih predmeta za dom jer je vrlo teško točno pogoditi nečiji umjetničko-estetski afinitet i veća je šansa da ćete pokloniti nešto što se osobi baš i ne sviđa osobito (iako vam to vjerojatno nikada neće reći).

Napravite popis od nekoliko stvari za koje mislite da bi osobu razveselile, odredite si budžet te locirajte trgovine koje drže proizvode koji vas zanimaju. U ovoj vam fazi Internet istraživanje može značajno skratiti vrijeme, a možda čak pronađete idealan poklon koji možete naručiti i on-line.

Evo i nekoliko preporuka za poklone koji će sigurno razveseliti zaljubljenike u interijere i poklonike dobrog dizajna:

Daske za serviranje hrane – drvo je prirodan i prekrasan materijal idealan za serviranje hrane i danas se može naći velik izbor odlično dizajniranih dasaka svih veličina boja i oblika. Nije pogodno jedino ako poklon mora putovati s vama jer su najčešće dosta teške.

Podmetači za čaše/podlošci za vruće predmete – praktičan poklon s kojim je teško pogriješiti; svi ih trebaju i vole. Možete ih pronaći u najrazličitijim materijalima i stilovima ili čak dati izraditi personalizirane za posebnu prigodu.

Dizajnersko posuđe – prekrasna zdjela za voće ili salatu, set čaša ili šalica, čest su odabir poklonika dizajna. Izbor je zaista velik, morate samo pogoditi ukus osobe kojoj poklanjate.

Lampe – dobra dizajnerska lampa jedan je od omiljenih predmeta zaljubljenika u interijere, vjerojatno ćete morati izdvojiti nešto više novaca, ali je svakako vrijedno toga ako darujete blisku osobu koju će takva lampa jako razveseliti, te ju podsjećati na vas još puno godina.

Tekstilni proizvodi za dom -  jastuci i jastučnice, dizajnirane kuhinjske krpe ili podmetači za jelo, dnevne deke, vrećice/posude za čuvanje ili serviranje kruha, držanje voća i sl. izbor ovakvih proizvoda, kao i različitih uzoraka i tekstila zaista je velik. Fokusirajte se na manje predmete ili na set proizvoda, jer će veće komade kao zavjese ili prekrivače zaljubljenici u interijere ipak željeti odabrati sami.

I na kraju treba reći da ako i dalje niste sigurni što pokloniti zaljubljenicima u interijere, ili se nikako ne možete odlučiti između nekoliko poklona, sasvim je u redu darovati im poklon bon njihove omiljene trgovine, u dizajnerskoj čestitci naravno!

Posjeti Miss7.24sata.hr